Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, yayımladığı mesajında tüm esnaf ve sanatkarların Ahilik Haftası'nı kutladı.

 

AHİLİK HAFTASI MESAJI

 

Tarihi boyunca birlik, beraberlik ve yardımlaşmanın en güzel örneklerini göstermiş olan milletimizin harcını oluşturan kurumlardan birisi de kardeşlik anlamına gelen “Ahilik Teşkilatı”dır.

 

Ahilik kültürü ve felsefesi, toplumsal yaşamın ortak paydası olan insanı esas almıştır. İnsanlar arasındaki ticari ve toplumsal ilişkilerde; dürüstlük, güvenirlilik, iş ve meslek ahlakına saygı, hak ve hukuka riayet etme, saygılı, şefkatli, cömert ve güler yüzlü olma ilkeleri esas alınmış ve bu insani değerler toplum tarafından bir yaşam tarzı olarak da benimsenmiştir.

 

İnsana saygı ve sevgiyi işleyen Ahilik kültürü, haksız rekabeti ortadan kaldıran sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlayan, kaliteli üretimi benimseyen ve teşvik eden bir teşkilattır. Ahilik teşkilatları iş hayatının düzenlenmesinde toplumun bütününü ele alarak sosyal grupların menfaatlerini düşünmelidir.

 

Ahi Evran-ı Veli'nin Türk esnaf ve sanatkarlarına miras bıraktığı yüksek ticaret ahlakı ve çalışma disiplininin günümüzde de yaşatılmasının hem ekonomik gelişme açısından, hem de demokrasinin yerleşmesi ve sosyal barışın yaygınlaşması açısından büyük önem taşımaktadır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere, bütün halkımızın Ahilik Haftası”nı en içten dileklerimle kutluyor, başarı dileklerimle sevgi ve saygılar sunuyorum.

 

 

                                                                                                          Mehmet CEYLAN

                                                                                                            Nevşehir Valisi