Türkiye genelinde 81 ilde koordineli olarak emniyet, jandarma ve sahil güvenlik birimlerince ortaklaşa gerçekleştirilen Huzur ve Güven Uygulaması gerçekleştirildi.
Nevşehir ve ilçelerinde de İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Huzur ve Güven Uygulaması çerçevesinde, asayiş, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele ile trafik denetleme şubelerine bağlı polis ve jandarmanın katılımıyla kentin giriş kısımlarının yanı sıra çeşitli yerlerde kontrol noktaları oluşturuldu.

Nevşehir Valisi İlhami AKTAŞ, uygulamanın yapıldığı hareket ve asayiş merkezlerinde incelemelerde bulundu. Vali AKTAŞ, “bu uygulamanın vatandaşın huzurunu sağlamak, devlete olan güvenlerini pekiştirmek, kamu düzeninin korunması, emniyet ve asayişin sağlanması, suç işleyen, işlemek isteyenlerin yakalanması ve önlenmesi amacıyla kentin önemli noktalarında tedbir alındığını” vurguladı. “Bu tür uygulamaların asayişi sağlamak, halkın canını ve malını korumak için son derece gerekli ve yararlı olduğunu” söyledi.

Vali AKTAŞ, uygulamada görev alan güvelik görevlilerine kolaylıklar diledi.