İl Müftüsü Yakup Öztürk, Müftü Yardımcıları Nazım Haksever, Yaşar Bolat, Dr. Ahmet Özvarinli, Vaizler, Şube Müdürleri, İdari personel, İmam Hatip ve Müezzin Kayyımların hazır bulunduğu toplantının açılış konuşmasında İl Müftüsü Öztürk kıymetli vakitlerini ayırarak salonumuzu teşrif eden Sayın Valimize Teşekkür etti.
Sayın Valimiz Aktaş da konuşmasında Din Görevlilerini selamladıktan sonra çok önemli bir görev icra ettiklerini, toplumun her kesimine en iyi şekilde ulaşabildiklerini, çok hayırlı ve başarılı hizmetler yaptıklarını müşahede ettiğini ifade ederek Din Görevlilerine Teşekkür etti.
Daha sonra Vali Aktaş,  “Ancak sizden iki konuda daha en üstün şekilde gayret bekliyorum. Birincisi; Bağımlılıkla mücadele konusu, İkincisi; Okur Yazar Olmayan Kalmasın Kampanyası. Bu konularda da çok verimli ve başarılı olacağınıza inanıyor ve güveniyorum.” dedi.
Toplantı İl Müftüsü Öztürk’ün Vali Aktaş’ a günün anısına Diyanet yayınlarından kitap takdimi ile son buldu.
Müftülük personeli ve Din Görevlileri, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ı aralarında görmekten ve manidar konuşmalarından dolayı çok memnun olduklarını belirttiler.