Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Kayseri ve Nevşehir'in Avanos ilçesinde düzenlenen operasyonlarda tefecilik suçunu gerçekleştirdikleri iddia edilen çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, haklarında çeşitli İhbarları değerlendiren Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Kayseri ve Nevşehir'in Avanos ilçesi Kalaba beldesinde eş zamanlı olarak farklı adreslerde yapılan aramalarda tefecilik yapan 12 kişi gözaltına alındı. Yakalanarak gözaltına alınan şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda yüklü meblağda çek ve senet ele geçirildi. Aramalarda çeşitli senetler, tapular, kira sözleşmeleri ve evraklara el konulurken, olayla alakalı mağdurlar belirlenerek ifadeleri alındı. Gözaltına alınan tefeciler, emniyetteki işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4 kişi 'tefecilik' suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. 

Nevşehir'de Tefeciler vatandaşın kanını emiyor.
Türkiye'nin bir çok şehrinde olduğu gibi ilimiz Nevşehir'de de tefecilik, vatandaşın adeta “kanını emiyor.” Kriz ortamlarında etkisini artıran tefecilikten bazen bütün bir şehir, köy ya da bir ilçe “yaka silkiyor”. Tefecilik yapan kişi mağdur olan insanın sadece kendisini değil ailesini de tehdit ettiği için ihbar mekanizması etkin işletilemiyor. Sonuçta, tefecinin eline düşen vatandaş, katlanarak artan borcunu ödeyemez duruma geliyor. Mağdur olan vatandaşlar kimi zaman çareyi kaçmakta kimi zaman da hayatına son vermekte buluyor.  Vatandaşlarımız Nevşehir'den tüm tefecilerin temizlenmesini bekliyor.