Nevşehir’de Dini İlimler Kampüsü içerisinde bulunan Nevşehir Diriliş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde Diriliş İmam Hatip Ortaokulu açıldı.

Okulumuz 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında aynı binada hizmet verecek olup öğrenci kayıtlarımız devam etmektedir.

Diriliş İmam Hatip Ortaokulumuz, kız öğrencilerimizin yoğun ilgi göstererek yüksek puanlarla tercih ettiği Fen ve Sosyal Bilimler programı uygulayacak olan Diriliş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin tüm imkanlarından faydalanacaktır.

Dini İlimler Kampüsü içerisinde Nevşehir Diriliş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi binasında bulunan birebir eğitimin hedef alındığı okulumuzda çağdaş eğitim ortamı sağlayan 24 adet derslik , öğrenci yemekhanesi, konferans salonu,kapalı spor ve etkinlik salonu , fen laboratuvarları, modern araştırma kütüphanesi , sınıflarımızda FATİH projesi kapsamında öğretmenlerin ders zamanlarını en verimli şekilde kullanmalarına olanak sağlayan etkileşimli tahtalar bulunmaktadır.

İmam Hatip Okullarının temel gayesi kendisi ve yaşadığı toplum için bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, inançlı gençler yetiştirmek; 21. yüzyılda gelişen ihtiyaçlara cevap verecek bireyler olarak onları hayata hazırlamak; insana değer veren, problemlere çözüm üretebilen milli ve manevi değerlerini koruyan ve geliştiren insanlar olarak onları yetiştirmektir. İmam Hatip Okulları sosyal, fen bilimleri ile birlikte İslami ilimleri aynı müfredat altında göstermesi bakımından Türkiye’ye özgü bir tecrübedir.Okulumuzmanevi değerlerine bağlı, topluma faydalı, düşünen ve düşündüğünü söylemekten çekinmeyen, hitabeti kuvvetli, araştırmayı seven dinamik gençler yetiştirmeyi ilke edinmesiyle ailelerin ve öğrencilerin tercih sebebidir.

Okulumuzda öğrenim gören öğrencilerimizin temel ihtiyaçları olan bilgileri onlara verirken, velilerimizin de kız çocuklarına okulda öğrenme için her fırsatın verildiğinden haberdar ve emin olmasını bekliyoruz.Diriliş İmam Hatip Ortaokulu’nun farkını ve ayrıcalığını yaşamanız için sizi de okulumuza bekliyoruz.

İletişim Adreslerimiz:
Tel : 0535 313 23 15
Web : http://diriliskaihl.meb.k12.tr