Nevşehir Belediyesi tarafından İbrahim Paşa Mahallesinde yapımı 2006 yılında başlanılan yapımı adeta yılan hikayesine dönen ve bu yıl 6.yılını tamamlayan Pazar yeri nihayet tamamlandı ve 23 bin 500 metrekarelik alan üzerinde gerçekleştirilen Modern Pazar Yerinin tabelalarıda asıldı.

.

Nevşehirli Sadrazam Damat İbrahim Paşa tarafından Muşkara köyünün şehirleşmesi çalışmaları kapsamında Lale devri sultanı III.Ahmet tarafından 20 Mart 1721 yılında Pazartesi günleri Nevşehir’de Pazar emrim olmuştur!fermanıyla ilk Pazar yerine kavuşan Nevşehir bugünlerde yeni Modern Pazar yerine kavuşmanın heyecanını 6 yıllık gecikmenin buruk sevinciyle yaşıyor.

 Nevşehir modern pazarına nihayet kavuşuyor

 

2006 yılında Toprak Mahsulleri Ofisinin bulunduğu alan ile İl Özel İdaresine ait Petrol İstasyonunun satın alınmasıyla devam eden süreçte,  toplam 23 bin 500 metrekarelik bir alan içerisinde yapımına başlanılan Modern Pazar Yeri  mimari özellikleri ile de Türkiyenin bu alanda örnek projelerinden biri olacak.

 

Vatandaşların  sebze-meyve,Balık ve peynir gibi temel gıda madde alışverişlerini daha sağlıklı bir ortamda yapmalarının sağlanmasının yanında pazar yerinde hayata geçirilecek bazı özelliklerde dikkat çekiyor.

 

Pazar alışverişini yapacak kadınların bebekleri için bebek bakım odası ve dinlenme birimlerinin de düşünüldüğü projede, engelli vatandaşlar da unutulmadı.Nevşehir Belediyesi Modern Pazar Yeri’nde, engelli vatandaşlarımız için asansör sistemi oluşturulacak.

 

3 katlı olarak planlanan Modern Pazar yerinin alt katında yaklaşık 1000 kişilik olarak 2 bin 942 metrekarelik bir alanda  sosyal amaçlı salon, 500 araçlık otopark, polis, zabıta, veteriner hizmet ünitelerinin yanı sıra, 2 kattan oluşan kafeterya da hizmet sunacak.Nevşehir Sebze Pazarı’nda, pazar tezgahları ile birlikte 44 işyeri, balık ve peynir satış üniteleri de yer alacak.

Nevşehir de kaç zamandır Nevşehir’de yeni pazaryeri önümüzdeki günlerde hizmete girecek. Türkiye’de eşi benzeri bulunmayan pazaryerinin hizmete girecek olması pazarcı esnafını da heyecanlandırıyor. Yeni pazaryerinde yer alacak olan Tuhafiyeci esnafı kura çekti.

 

Nevşehir’in yıllardan beri katmerleşen en temel meselelerinin başında gelen ve yıllar yılı çözüm üretilemeyen Modern Pazar Yeri sorunu Nevşehir Belediyesi’nin yaklaşımı ile artık sona eriyor.

 

Türkiye’nin bu alanda örnek projelerinden biri olacak Nevşehir Modern Pazar yeri halkın Pazar ihtiyacını daha sağlıklı ortamda yapmalarının sağlanmasının yanında bazı özellikli birimleriyle de günlük veya hafta sonu pazar alışverişini yapacak ev hanımları açısından ideal bir alışveriş merkezine de dönüşecek.

 

Bebekleri ile birlikte alışveriş yapmak isteyen ev hanımları için bebek bakım odası ve dinlenme birimlerinin de oluşturulduğu Modern Pazar Yerinin alt katında yaklaşık 1000 kişilik olarak 2 bin 942 metrekarelik bir alanda sosyal amaçlı salon, 250 araçlık otopark, polis, zabıta, veteriner hizmet ünitelerinin yanı sıra kafeterya da hizmet sunacak.

 

Nevşehir Sebze Pazarında, Pazar tezgahları ile birlikte, 105 işyeri, balık ve peynir satış üniteleri de yer alıyor.

 

Merkez içerisinde donatımların eksiksiz şekilde yerine getirildiği bu günlerde, yürüyen merdivenin yanı sıra, yaşlı ve engelli vatandaşları da unutmayan Nevşehir Belediyesi, sadece bu kesimin yararlanacağı bir de asansör sistemi oluşturdu.