Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Yeşilöz köyünde Hatay'dan geldiklerini söyleyerek üreticinin domateslerini satın alan iki şahıs, tonlarca domates' i tıra yükleyip paralarını ödemeden kaçarken yakalandılar.

Tonlarca domates yüklü tırla kaçacaklardı... 

İddiaya göre, Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Yeşilöz köyünde üreticinin domateslerini, tıra yükleyip paralarını ödemeden kaçarken yakalandılar.

Edinilen bilgilere göre, son bir aydır Yeşilöz köyünden domates satın alan iki kişi, ilk günlerde paralarını peşin ödediler.  İlerleyen zamanda yarısını peşin, yarısını bir kaç gün sonra ödeme taahhütü ile sözde Suriye'ye ihraç yapıyoruz diyerek bu şekilde köylünün güvenini kazandılar.

Yine aynı şekilde Yeşilöz köyünden iki tır dolusu domates yükleyen iki kişi bu akşam 21.30 sularında domateslerin ve çalıştırdıkları ırgatların paralarını ödemeden ortadan kaybolacaklardı ki son anda olayın farkına varan köylülerin zamanında müdahalesi ile yakalandılar. Daha sonra durumu Jandarmaya bildiren köylüler yükledikleri iki tır domatesler ile paralarını ödemeden kaçtıklarını öne sürdükleri iki şahıs hakkında şikayetçi oldular.

Jandarmanın, konuyla ilgili başlattığı tahkikat devam ediyor.