NEVŞEHİR(MHA) Türkiye genelinde olduğu gibi bir süredir Nevşehir’de de kapatılması gündemde olan Yetiştirme Yurdu kapandı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, 2000 Evler Mahallesindeki Yetiştirme Yurdunu kapatarak İl Müdürlüğünü bu binaya taşıdı. İl Müdürlüğünün hizmet verdiği bina ise Sosyal Hizmet Merkezi haline dönüştürdü.

Edinilen bilgiye göre; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Türkiye genelinde uygulamaya geçirdiği Yetiştirme Yurtlarında barınan çocukların aile ortamında hayatlarını idame ettirmelerine yönelik çalışma doğrultusunda Nevşehir’deki yetiştirme yurdu da kapatıldı. Yurttaki çocukların büyük bölümü gönüllü ailelerin yanına yerleştirildi. Gönüllü ailelerin yanına yerleştirilemeyen çocuklar ise bir ev ortamında, 3 görevlinin gözetiminde yaşamaya başladı.

Bu uygulamanın kimsesiz çocukların psikolojik açıdan daha iyi ortamda hayatlarını idame etmeleri anlamında da son derece yararlı olduğuna dikkat çekilirken, uygulamanın şu ana kadar herhangi bir sıkıntı yaşanmadan devam ettiği bildirildi.