Nevşehirde faaliyet gösteren özel ve resmi kurum/kuruluşlara ait açık yüzme havuzları sezonu kapanmış olup kapalı yüzme havuzu olarak faaliyet gösteren işletmelerde rutin denetimiler devam ediyor.

Bölgede kapalı yüzme havuzu olarak hizmet veren özel ve resmi kurum/Kuruluşlara ait yüzme havuzları, Resmi Gazete ile yürürlüğe giren Yüzme Havuzlarının Tabi Olacağı Sağlık Esasları ve Şartları Hakkındaki Yönetmelik kapsamında denetim ve kontrolü her ay düzenli olarak yapılıyor.

Yine aynı yönetmeliğin 6.maddesine istinaden Yüzme havuzlarından alınan havuz suyu numuneleri alınarak Nevşehir Halk Sağlığı Laboratuvarında analizleri gerçekleştirildi.
Nevşehir Halk Sağlığı Laboratuvarında yaptırılan mikrobiyolojik analiz sonucu uygun olmayan yüzme havuz işletmeleri anında uyarılarak yüzme havuzunun faaliyeti durdurulmakta ve havuz suyu yenilenerek gerekli dezenfeksiyon işlemleri yapıldıktan sonra teyit numune alınmakta. Teyit numune sonucu uygun çıkması halinde yüzme havuzu faaliyetine devam etmekte, teyit numune sonucu uygun olmayan yüzme havuzları takibe alınarak, uygun hale gelene kadar faaliyeti durdurulmakta.
Denetim ve kontrolü yapılan yüzme havuzlarında görevli teknik personellere mikrobiyolojik ve kimyasal kirlenmeler olması halinde yapılması gereken düzeltici işlemler ile yüzme havuzlarının klorlanması ve yüzme havuzlarda kullanılan kimyasallar hakkında eğitim verildi.