NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de Memur-Sen İl Temsilciliği ile Nevşehir Belediyesinin beraber organize ettiği ücretsiz bayrak dağıtımında 10 bin Türk Bayrağı dağıtıldı. Bayrak dağıtımı 1 saatte tamamlandı.

Memur-Sen İl Temsilciliğinin önündeki park alanında yapılan bayrak dağıtımı Eğitim-Bir-Sen Yönetim Kurulu Üyesi Servet Bozkurt’un Kuranı Kerim tilaveti ile başladı. Yapılan duaların ardından Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Özdemir, “Bayraksız Ev Kalmasın” sloganı ile yapılan bayrak dağıtımının ilkinde 10 bin Türk Bayrağı dağıtımı gerçekleştirecekleri, bayrak alanların aldıkları bayrağı evlerinde bir dolaba kaldırmak yerine son günlerdeki terör olaylarına tepki, Türk Milletinin Birlik ve Bütünlüğüne bir sembol olması için evlerine ve işyerlerine asmalarını rica etti.

Özdemir, “Bayrak Türk Milleti için bağımsızlığın sembolüdür. Türk Milleti için bayrak, bir bütün halinde yaşamak, bağımsız olmaktır. Türk Bayrağı kırmızı rengini bu vatana canını vermiş olan Şehitlerimizin kanından almıştır. Bu nedenle bayrağımız bizim için büyük bir manevi önem taşımaktadır. Bir ülkenin bayrağı dalgalandıkça o ulusun bağımsız olduğu anlaşılır” açıklamalarında bulundu.

Açıklamaların ardından park alanına gelen Vatandaşlara Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Özdemir, Memur-Sen’e bağlı sendikaların şube başkanları ve Eğitim-Bir-Sen Şube Yönetimi tarafından ücretsiz Türk Bayrağı dağıtıldı.

7’den 70’e Nevşehir Halkının büyük bir ilgi gösterdiği bayrak dağıtımının gerçekleştirilmesinde büyük katkı sağlayan Nevşehir Belediyesine ve Başkan Ünver’e teşekkür eden Memur-Sen İl Temsilcisi Özdemir, bayrak dağıtımına yoğun ilgi gösteren halka da teşekkür etti.