Nevşehir'de görev yapan tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlandı... İşte Bu özel günümüzde bizleri unutmayanlar...


Öncelikle Nevşehir gündemin adresi Yüzde yüz Nevşehirli ve Nevşehir'in sesi ve sitesi www.fibhaber.com olarak, Tüm basın mensubu arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, ebediyete intikal etmiş gazetecilere de Allah'tan tekrar tekrar rahmetler dileriz.

Ayrıca,yine bu Gazeteciler Günü'nde Nevşehir FİB Haber Merkezimize ulaşarak bu günümüzü şimdiden kutlayan herkese teşekkür ediyoruz.

Öncelikle Nevşehir Valimiz Sayın Mehmet Ceylan,Nevşehir Milletvekilleri Erdal Feralan,Murat göktürk,Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Sayın Hasan Ünver,İl Emniyet Müdürü Sayın Metin Kalayoğlu,Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Osman Şimşek,Nevşehir NEHÜ Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr.Filiz Kılıç, AK Parti İl Başkanı M.Ali Tanrıver,MHP İl Başkanı Göksel Taşçı,MHP Merkez İlçe Başkanı Burak Kalfaoğlu,AK Parti Gençlik Kolları Başkanı M.Rauf Yanar,Saadet Partisi İl Başkanı Ali Doğan Simit, CHP Merkez İlçe Başkanı Semasi Yücel,Acıgöl Belediye Başkanı Ercan Ertaş, Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Kavak Belediye Başkanı Celal Yiğit, Ürgüp Dinler Grup CEO'su Yakup Dinler,APAK Pazarlama Muzaffer Leblebici,NTB Meclis Başkanı Aydın Karayılan,NTSO Meclis Başkanı Seyit İnce,Kapadokya Hastanesi Başhekimi ve Tabipler Odası Başkanı Dr.Fatih Yakut,Nevşehir Kamu Hastaneleri birliği Genel Sekreteri Sayın Uzm.Dr. Muhammet Çömçe.... telefonla yada mesajlarıyla bizleri arayan isimlerini şuan unuttuğumuz herkese çok teşekkür ediyoruz.


İŞTE GAZETECİLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJLARI:

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüz Kutlu Olsun‏!

MUSA ERTAŞ  ERTAŞ  GRUP Yön. Krl. Başk.

Basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen ve “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kabul edilen bu özel günün hep birlikte 54. yılını kutlamaktayız. Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biri de bağımsız basındır.

Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli yeri vardır. İletişim ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Bu önemli misyonu yerine getirmek için her şartta görevleri peşinde koşan gazetecilerimiz düzenli bir mesaisi olmadan, halkı bilinçlendirmek için verdiği mücadele her türlü takdirin üzerindedir. İşletmelerin en büyük sermayesi ve en büyük varlığı kuşkusuz çalışan insan kaynağıdır.

Bu nedenle, güçlü gazeteci, güçlü basın kuruluşunun; güçlü basın kuruluşları da güçlü demokrasinin tesisini sağlayacaktır.  Toplumun gelişimi ve  kalkınma süreci de, basın çalışanlarının desteği ile daha hızlı olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Ülkemizin ve kentimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde  önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan basınımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesinde büyük rol üstlenen değerli basın mensuplarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ederim.

Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan’ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan her yıl 10 Ocak’ta kutlanan Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, tüm gazetecilerin halk adına kutsal bir görev üstlendiklerini ve bunu yerine getirmek için bazen zorluklarla karşılaştıklarına dikkat çekerek, şunları belirtti;

Ülkemizin her köşesinde kamuoyu yararına özverili çabaları ile insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak üzere görev yapan basın çalışanlarımız, vatandaşlarımızın gözü, kulağı ve sesi olma görevini tarafsız, ilkeli ve sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde başarı ile yerine getirerek, ifade özgürlüğü ile hak ve adaletin sağlanmasında etkili bir araç olmuşlardır. Halkın sağlıklı haber alabilmesi ve olayları farklı açılardan yorumlayanları izlemesi için basın özgürlüğünün ve ifade hürriyetinin korunması şarttır. Demokratik ve şeffaf bir toplumu yaşatan en önemli unsurlardan birinin özgür ve tarafsız basının varlığı olduğu açıktır. Basın çalışanları, mesleklerinin gereğini yerine getirmek için yeri geldiğinde canını ortaya koyarak görev yaparken, sorunlarının çözülmesi, hak ettikleri hayat standartlarına kavuşmaları görevlerini daha iyi yapmalarını sağlayacak önemli adımlardır. Tüm Basın emekçilerinin  “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü” kutluyor, görevleri başında hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, özgür ve tarafsız habercilik koşullarının sağlandığı ve meslek haklarına kavuştukları yarınlar dileklerimle, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI  

Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Çetin, yapmış olduğu açıklamada;

“Basın Mesleğinde, çalışanlarla çalıştırılanlar arasında münasebetlerin düzenlenmesi hakkındaki 212 sayılı kanunun yürürlüğe girdiği tarih olan 10 Ocak 1961 tarihinden beri, ülkemizde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanmaktadır.

Basın Aydınlatıcı, iyi ve doğru, yol gösterici, fikir, düşünce, haberleşme özgürlüğü, insan hakları ve demokrasinin en yılmaz savunucusu olan bir güçtür. Kuşkusuz bu işlevini çalışanları marifetiyle yerine getirmektedir.   

 Dünyada ve ülkemizde yaşanan  olaylardan; basın ve yayın organları aracılığı ile çok kısa bir süre sonra haberdar oluruz. Zor şartlarda kamu ve halk yararına mesleklerini sürdürmeye çalışan gazetecilerimizi bu özverili çalışmalarından dolayı kutlarım.

Çeşitli zorluklar içinde, toplumun bilgilendirilmesine ışık tutulması ülke yararına yönlendirilmesi ve aydınlatılması gibi kutsal bir görevi yerine getirmekte olan, basın kuruluşlarının tüm çalışanlarının bu anlamlı gününü içtenlikle kutluyorum. Vatan ve millet sevgisiyle şimdiye kadar başarıyla yerine getirdikleri bu onurlu göreve bundan böyle devam edeceklerine inanıyorum. Görevlerinde başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ

Nevşehir Alperen Ocakları Eğitim, Kültür ve Dayanışma Vakfı İl Başkanı Doğanay UÇAR 10 Ocak Gazeteciler Günü mesajına Atatürk'ün sözü ile başladı.

"Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır." 

Gazeteci, haber ve bilgi kaynağına en çabuk ulaşan ve bu kaynaklardan edindiği bilgi ve haberleri okurlara sunan insan demektir.

Gazetecinin bu görevini yapabilmesi için habere, olaya, olguya, belgeye ve bilgiye dayalı yazılar yazması gerekir. Bunun için de gazetecinin güvenilir kişi olması zorunludur.Gerektiğinde hükümetlere ve güç odaklarına karşı savaşmayı göze alan insan, gazetecidir.

Gazetecilerimiz ne pahasına olursa olsun gecesini, gündüzüne katarak, kar, kış, sıcak, tehlike demeden canla başla çalışarak haber ve değerlendirmeleri ile toplumu doğru bilgilendirme görevlerini yerine getirmektedirler.

Bu ilke ile görevlerini yerine getiren tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarım.

Nevşehir Alperen Ocakları İl Başkanı

Doğanay UÇAR

İhh insani yardım vakfı Nevşehir koordinatörlüğü  10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

 

          Emeğini esirgemeyen, insanlığa doğru haberi kaynağından ulaştırmak için gece gündüz  fedakarca mesai harcayan.. halk olarak bizim gözümüz, kulağımız ve sesimiz olan basın emekçisi kardeşlerim.. aslında bir gün değil her gün anılması ve kutlanılması gereken önemli bir görevi yerine getiriyorsunuz..yeri geliyor bizlerin haber alma  özgürlüğünü sağlarken kendinizi tehlikelere atıyorsunuz..anlatıyorsunuz ama çoğu zaman emeğinizin gayretinizin anlaşılmadığına şahid oluyoruz..buna rağmen aşk derecesinde bağlandığınız haber alma yorumlama ve iletme konusunda ,yılmadan devam ediyorsunuz..baş tacımızsınız..hak ettiğiniz fedakarlığınızın karşılığını aldığınız günlerin yakın olması temennisiyle,10 ocak çalışan gazeteciler gününü kutluyorum..

 

 İhh insani yardım vakfı Nevşehir gönüllüleri adına BAKİ ÖNCEL  

MHP Ürgüp İlçe Başkanı Mustafa Öz’ün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Gazetecilik çağımızın en önemli mesleklerinden biridir. Gazeteciler de bu mesleğin gerekli kıldığı sorumlulukları yerine getirirken fedakârca görevlerini yapmaktadırlar.

Gazetecilik mesleğini zorlu koşullarda yerine getirmeye çalışan gazeteci arkadaşlarımız,

Bugün ve bundan sonra ülkemizin temel sorunlarına karşı her zaman sorumluluk bilinciyle hareket ederek, ülkemizin kalkınmasına, demokrasi kültürünün yerleşmesine, özgürlüklerin gelişmesine katkıda bulunmaya hiç şüphesiz devam edeceksiniz. Ne kadar önemli bir görevi icra ettiğinizin bilincinde olan bir  siyasetçi olarak“Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü Partim adına kutlarken,   görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren gazetecilerimizi anıyor, tüm basın çalışanlarına en derin saygılarımı sunuyorum.