19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Nevşehir’de büyük bir coşku içerisinde kutlandı.

Nevşehir’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ilk olarak Nevşehir Valiliği önündeki Atatürk Anıtına, Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer’in gençlerle birlikte çelenk sunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı.

Nevşehir Belediyesi Mehter ekibinin söylediği marşlar eşliğinde  törene katılan gençler, Milli İrade Caddesi’nden kutlamaların gerçekleştirileceği 2 Nolu Çim sahaya kadar kortej eşliğinde yürüdüler.

Kapadokya Atlı Okçuluk Kulübü Ekiplerinin Gösterisi Büyük İlgi Topladı.

Kapadokya Atlı Okçuluk Kulübü üyeleri at üzerinde yürüyüşe katılırken, kortejin geçici sırasında vatandaşlar sevgi gösterilerinde bulundular. Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yaptırılan 150 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı da törenin yapılacağı alana kadar gençler tarafından  eller üzerinde taşındı.
2 Nolu Çim sahada düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Sor Bayramı kutlamalarına Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Yusuf Ziyaddin Cavlak, Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, daire müdürleri ile çok sayıda vatandaşın katıldı.
Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı söylendi.

YOKLUKLA KURULAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ GENÇLERE EMANET
Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 98. Yılını hep birlikte yaşamanın sonsuz mutluluğu coşkusu ve heyecanı içerisinde olduklarını dile getiren Ünlüer.19 Mayıs 1919’un Türk Milletinin tüm onur ve asaletiyle büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir kez daha şaha kalkışının başlangıcı olduğunu kaydetti. Ünlüer daha sonra şöyle konuştu. “   Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘‘Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir’’ diyerek Samsuna çıkması bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur. Mustafa Kemal Samsun’ a çıktığında temel ilke olarak milletinin ve kendisinin karakterini şöyle açıklıyordu : “ Temel ilke Türk Ulusunun onurlu ve şerefli bir Ulus olarak yaşamasıdır. Bu ancak tam bağımsız olarak sağlanabilir nedenli zengin ve kalkınmış olursa olsun bağımsızlıktan yoksun bir Ulus uygar insanlık önünde uşaklıktan öte bir gözle görünmeye layık olamaz. Öyleyse, “Ya Bağımsızlık, Ya Ölüm’’ işte gerçek kurtuluş isteyenlerin parolası bu olacaktır. Sevgili Gençler,  19 Mayıs gençlik, gençlikte gelecek demektir. Binlerce şehit vererek sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir.” diye konuştu.
Hacı Rasim Uzer Özel Eğitim Mesleki Eğitim MerkeziHalk oyunları ekiplerinin yanı sıra  Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Halk oyunları, Jimnastik ve Taek-Wandoekiplerinin gösterileri,  törene katılanların beğenisini kazandı.

ATLI SPOR GÖSTERİLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Kapadokya Atlı Okçuluk Kulübü üyelerininDombra şarkısı eşliğindeki atlı gösterileri, başta protokol mensupları olmak üzere vatandaşların büyük takdirini kazandı. At üzerinde belirlenen bir hedefe ok atışı yapan  kulüp üyeleri, yine at üzerinde mızrak ve kılıç gösterisi yaptı. At üzerinde hareketler yapan Kapadokya Atlı Okçuluk Kulübü üyelerinin gösterileri büyük alkış aldı. Törene katılan bir genç, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’a Türk Bayrağı takdim etti. Vali Aktaş’da Türk Bayrağını öperek gençten teslim aldı.

Gençlerden Ecdada Mektup Yarışması ile Nevşehir’de Gençlik Haftası nedeniyle düzenlenen çeşitli sportif müsabakalarda dereceye giren sporculara ödülleri, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Yusuf Ziyaddin Cavlak tarafından törenle verildi.