NEVŞEHİR / FİBHABER -Özel- Nevşehir merkez ilçeye bağlı Çiftlik köyü giriş kavşağında meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti 2 kişi yaralandı.Çarpmanın etkisiyle her iki otomobil hurda yığınına döndü.

Kaza, Nevşehir merkez ilçeye bağlı Çiftlik Köyü yakınlarında bugün saat 13.00 sıralarında meydana geldi. 

Tuzköy Kapadokya Havalimanını Acıgöl ilçesine bağlayan yeni açılan çevre yolu çiftlik köyü geçişinde yabancı plakalı bir gurbetçiye ait olduğu belirtilen Z.A isimli sürücünün kullandığı Peugeot 3008 marka araç, 25 yaşındaki 
Emre Çağlar Akdağ'ın kullandığı Renault Megane marka araça Çiftlik Köyü yakınlarında yandan çarptı.

Çarpışmanın etkisiyle Gurbetçi aileye ait otomobil tarlaya uçarken hurdaya dönen diğer otomobil
 içerisinde bulunan Emre Çağlar Akdağ olay anında vefat etti. Gurbetçi Aileye ait araçta bulunan sürücü Z.A ve eşi olmak üzere iki kişi yaralandılar.Yaralılar, Nevşehir Devlet hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı.Kazada hayatını kaybeden Çağlar Emre Akdağ Nevşehir Devlet Hastanesi morguna konuldu.

Feci kazada yaşamını yitiren 25 yaşındaki Çağlar Emre Akdağ isimli gencin Veterinerlik fakültesini bitirerek, yeni yazıhane açtığı ve evlilik planları yaptığı ifade edildi.
Jandarma Olayla ilgili soruşturma başlattı.

Üst veya alt geçit yapılmadığı için köy halkı tepkili

Nevşehir'in Acıgöl ilçesini yeni yapılan Kapadokya Havalimanı Tuzköy  çevre yoluna bağlayan yolda bu tür kazaların tekrar meydana gelmesinden endişe ediliyor.
Özellikle köy yolunu ana yola bağlayan bu  yol adeta kazalara davetiye çıkaracak durumda.
Çiftlik köyü ve Tuzköylü Vatandaşlar yetkililerden bir daha herhangi bir can kaybı yaşanmadan bu duruma çözüm bulmalarını istiyor.


Daha önce de defalarca burada kaza meydana geldiğini söyleyen vatandaşlar, yetkililere durumu iletmelerine rağmen bu duruma halen çözüm bulunamamasına tepki gösterdiler. Başka çağlarlar, ahmetler, mehmetler olmesin diyen vatandaşlar biran önce bu yola bir çözüm üretilmesini istediler.

Açıkcası bu güzergahta meydana bu son kazada Üst geçit yapılmadığı takdirde bu tür acı hadiselerin tekrar meydana gelebileceğini gözler önüne seriyor. Çiftlik Köyü - Mahir Özer /FİB Haber