Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin denetim ve kontrol çalışmaları, 2015 yılında da bir önceki yıla oranla daha da etkin hale getirildi.2015 çalışma takvimi kapsamında Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından   5100 işyeri denetimi gerçekleştirirken, eksiklikleri belirlenen işlerine ilişkin olarak da durum tespit tutanağı düzenlendi.

2015 yılında Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün yanı sıra Alo 153 Çağrı Merkezi kanalıyla vatandaşlardan gelen 2987   şikayet değerlendirilerek sonuçlandırıldı.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından kontrol edilen işyerlerine ilişkin 580 durum tespit tutanağı tanzim edildi. Ruhsatsız çalıştırıldığı belirtilen 31 işyeri sahibine konuyla ilgili olarak tebligat yapılırken, 300 işyeri sahibine de çalışma ruhsatı verildi.

Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetim çalışmalarında,  belediye emir ve yasaklarına, Kabahatler Kanunu’na muhalefet edenlere yönelik olarak 260 idari yaptırım karar tutanağı  düzenlenerek cezai işlem uygulandı.

Nevşehir Belediyesi Zabıta ekiplerince geçen yıl gerçekleştirilen denetim çalışmalarında şehir merkezinde faaliyet göstermekte olan toplu taşıma araçlarının çalışma Usul ve Esaslarını belirleyen yönetmelik gereğince; 350   öğrenci ve personel servis aracı,130 özel halk otobüsü, 75 ticari taksi ve 20 si de ilçe, köy ve belde otobüslerinin denetimi yapıldı. Gerçekleştirilen bu denetimlerde  taşıma araçları çalışma yönetmeliğine aykırı davranışta bulunduğu tespit edilen 58  araç sürücüsüne de idari para cezası uyguladı.