Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, kentte istihdam başvurusunun alındığı 27 şehit ve gazi yakınının tamamının kamu kurumlarına atamalarının yapıldığını söyledi.

Nevşehir’de 27 şehit ve gazi yakınının istihdam başvurusu Nevşehir Valiliği’ne koordinesinde alındı. Bu başvurular sonunda Valilik tarafından hak sahiplerinin işlemleri tamamlanarak Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sistemine girişleri yapıldı. Burada işlemleri tamamlanan şehit ve gazi yakınlarının evrakları atanmak üzere Başbakanlık Personel Daire Başkanlığı'na gönderildi. Sonrasında 22 Temmuz 2014 tarihi itibariyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla Ankara Vilayetler Evi’nde Terörle Mücadele kapsamında Şehit veya Gazi olanların yakınlarının atamaları Noter huzurunda iftar yemeğinde yapılan kura çekimi ile 27 kişinin tamamı kamu kurumlarına yerleşti.

Konuyla ilgili olarak işe yerleşen şehit yakınları ve gazilerle birlikte dernek hizmet binasında basın açıklaması yapan Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi konuşmasına birkaç gün önce Suriye sınırında meydana gelen olayda şehit olanlara Allah’dan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılara da acil şifalar dileyerek başladı.

Ülkemizdeki bazı olaylar dolayısıyla şehit ve gazilerin olduğunu, bunlarında geride bıraktıkları eşleri, çocukları, anne ve babaları bulunduğunu belirten Çiftçi, "Bunlarla ilgili 2013 yılında çıkan yasa çerçevesinde istihdam hakkının ikiye çıkarılması, görev şehitleri ve vazife malulleri ve gazilerimiz ise ilk kez iş hakkından yararlandılar. Diğer kurumlarda çalışanlarda bu tür durumda bulunan şehit veya vazife malulü olan görevlilere de hak tanındı. Nevşehir’de bu durumda bir öğretmenimiz vardı. Eşi, bu haktan yararlanarak ataması yapıldı. 22 Temmuz 2014 tarihi itibariyle Başbakanımızın başkanlığında Ankara Vilayetler Evi’nde iftar yemeğinde istihdam kurası çekimi yapıldı. Kura çekimi sonunda ülke genelinde 3 bin 527 kişinin ataması yapıldı. Nevşehir’de ise bu atamadan 27 kişi yararlandı. Farklı devlet kurumlarında en kısa sürede göreve başlayacaklar. Ülke genelinde atama kurasının tamamının yapıldığı ilk iller arasında yer alıyoruz. Bundan dolayı Valimize, milletvekillerimize, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü ve çalışanlarına teşekkür ediyorum." dedi.