Nevşehir'de  "27. Vergi Haftası" kutlamaları Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı.

Kamuoyunda vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla Türkiye’de 1990 yılından beri her yıl çeşitli etkinliklerle "Vergi Haftası" kutlamalarının 27.’si tüm Türkiye’de olduğu gibi Nevşehir'de de çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

22-28 Şubat 2016 tarihleri arasında bir dizi etkinlikle kutlanacak olan "27. Vergi Haftası" kutlamaları Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. 

VERGİ HAFTASI NEDENİYLE DEFTERDAR ERCOŞMAN, VALİ CEYLAN’I ZİYARET ETTİ


Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Nevşehir İl Defterdarı Hatice İşçen Ercoşman, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan’ı ziyaret etti. 


Vergi Haftası nedeniyle Vali Ceylan’ı ziyaret eden Defterdar Ercoşman vergi haftasının 1990 yılından itibaren kutlandığını ve bugün itibarıyla 22-28 Şubat tarihlerinde çeşitli etkinliklerle haftayı kutlayacaklarını kaydetti. Ercoşman, 1990 yılından beri kutlanmakta olan vergi haftasını bugün itibariyle 22-28 Şubat arası defterdarlığımızca planlanan kutlamayla devam edeceğiz. Toplumsal hayatın gerektirdikleri ihtiyaçlarımızın karşılanmasından kullanılan finansman kaynağını oluşturan vergilerdir. Şahıs ve şirketlerde karşılıksız kanuna dayanılarak ödeme güçlerine göre alınan değerlerdir. Bu nedenlerle vergi haftasının amacı vatandaşlarımızın gönüllü olarak vergi ödeme alışkanlıklarını kazandırılması, toplumda vergi bilincinin oluşturulması, yarının mükellefleri, yöneticileri çocuklarımıza şimdiden verginin önemi anlatılarak bu bilincin yerleştirilmesidir. Ve vergilerin zamanında eksiksiz olarak ödenmesi hususunda vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesidir” diye konuştu.
Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ise burada yaptığı açıklamada ”Ben öncelikle ziyaretiniz için teşekkür ediyorum. Gerek Defterdarlık personelimize, maliye personelimize, gerekse sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte bu organizasyonu yapmalarından, hem de gerek ilimizde gerekse ülkemizde her yıl belli periyotlarda düzenlenen bu vergi haftası münasebetiyle bütçe gelirlerinin önemli bir kısmını oluşturan vergi gelirlerini ve vergi toplamanın ve bununla ilgili olarak yapılması gereken diğer iş ve işleri toplum nezdinde bilinçlendirmesine vesile olması hem de gelecek nesillere yönelik olarak bu tür etkinliklerin ve özellikle vergi bilincinin, vergi görevinin vatandaşlarımıza, gençlerimize ve çocuklarımıza aşılanması açısından önemli bir haftadır. Bu hafta münasebetiyle de sizlerin hazırlamış olduğu etkinliklerde inşallah bu bilincin pekişmesine destek olunacak. Bu amaçla da düzenlemiş olduğunuz bu çalışmalar inşallah meyvelerini veriyor. Biliyorsunuz ilimizde oldukça düşük oranla vergi tahsili ve tahsilatı ile ilgili olarak ve diğer gelirlerle ilgili olarak önemli bir gelişme sağlandı. İnşallah bundan sonra da bu tür çalışmalarla birlikte hem mükelleflerin bu konuda ki hassasiyeti bir kez daha dile getirilmiş olacak, hem de bu bilincin artmasıyla gerek ilimizde gerekse ülkemizde vergi ile ilgili olarak toplumu vergilendirme ve verginin ödenmesi gerektiği bilincinin aşılanması açısından faydalı bir hafta olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Nevşehir Defterdarı Hatice İşçen Ercoşman’ın Vali Ceylan ziyaretine Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Oruç Irmak’ta eşlik etti.