Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde İki Kardeşi Darbettiği İddiası ile 3 Polis Açığa Alındı...

Dün Derinkuyu ilçesinde trafik cezasına itiraz eden iki kardeşi darp ederek, yaraladıkları iddia edilen 3 polis açığa alındı.

Derinkuyu Kaymakamı Mithat Can Kutluca,www.fibhaber.com a yaptığı açıklamasında, yaşanan olaylar nedeniyle büyük üzüntü içinde olduklarını söyledi.

"Devletimiz adına milletimizden özür dileriz, olayın aydınlatılması açısından ilgili polis memurları açığa alınmıştır" diyen Kutluca, suçluların cezasız kalmayacağını belirterek, olayda yaralanan iki kardeşe geçmiş olsun dileğinde bulundu. 


Derinkuyu ilçesinde, İnşaat malzeme satış işiyle uğraşan ve kamyonlarına aşırı yüklü olduğu gerekçesiyle kesilen trafik cezasına itiraz eden firma sahipleri Şaban ve Halil Tunca'nın,Derinkuyu İlçe Emniyet Müdürlüğünde polislerle tartıştıkları ve kelepçelenerek, nezarethaneye götürülürken darp edildikleri öne sürülmüştü.

Başından ağır yaralanan Şaban Tunca ile Halil Tunca Nevşehir Devlet Hastanesine kaldırılmıştı.


 Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde, iki kardeşin polislerden darp edildiği iddiası üzerine 3 polis açığa alındı. Olayın ardından beyin kanaması geçiren 35 yaşındaki Şaban Tunca'nın ise yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor.
Derinkuyu ilçesinde Şaban Tunca ve Fikret Tunca isimli kardeşlerin polisler tarafından İlçe Emniyet Müdürlüğü içerisinde darp edildikleri iddiası ile Derinkuyu Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 3 polisin açığa alındığı öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma sürerken, beyin kanaması geçirerek Nevşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve burada ameliyata alınan Şaban Tunca'nın yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor. Tunca'nın ameliyatın ardından yoğun bakım ünitesine kaldırıldığı ve hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Kardeşlerden Fikret Tunca'nın ise tedavisinin tamamlandığı ve hastaneden taburcu edildiği öğrenildi.

Olay, 11 Temmuz Cuma akşamı meydana gelmiş ve iddialara göre; Derinkuyu ilçesinde bir fabrikanın şoförü Hikmet Şahin'in kullandığı kamyon ağır tonajı olduğu gerekçesiyle ilçe çıkışında trafik polisleri tarafından durduruldu. Trafik polislerinin kural ihlali yaptığı gerekçesiyle araca ceza uygulayacağını söylemesi üzerine araç şoförü, fabrika sahipleri Şaban Tunca (35) ve kardeşi Fikret Tunca'yı (28) arayarak olayı haber verdi. Daha sonra olay yerine gelen Tunca kardeşler ile polisler arasında tartışma yaşandı.

Bu sırada İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden gelen takviye ekiplerin yardımı ile polis otosuna bindirilen Tunca kardeşler, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldükten bir süre sonra ambulans ile Nevşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kardeşlerden Şaban Tunca'nın beyin kanaması geçirdiği tespit edilerek hemen ameliyata alınmış kardeşi Fikret Tunca ise hastanenin acil servisinde ayakta tedavi edilmişti.