KONUT SAHİBİ OLMANIN HEYECANINI YAŞADILAR

419 KONUT DAHA SAHİPLERİNİ BULDU

Nevşehir Belediyesi’nin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile işbirliği halinde Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde yaptırılan 419 konutun kuraları düzenlenen bir tören ile çekildi. Ev sahibi olabilmenin heyecanını yaşayan vatandaşlar, noter huzurunda yaptıkları çekilişle,konutlarının blok ve dairelerini belirlediler.

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde 419 konutun kura çekim törenine Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri; Ahmet Erdal Feralan,Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider ile AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver,AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz ile konut sahipleri ve yakınları katıldı.

419 konutun kura çekimi öncesinde düzenlenen törende konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, ev sahibi olmanın aynı zamanda bir yuva sahibi olma anlamı da taşıdığını belirterek, yıllar önce bu mutluluğu yaşayan bir kişi olarak, yeni yaptırılan konutların sahiplerine hayırlı ve uğurlu olması dileğinde bulundu. Ünver, yine Nevşehir Belediyesi olarak önümüzdeki yıllar içerisinde 754 sonrasında 600 ve daha sonra da 3 bin 300 konut için daha kura çekiminin yapılacağını belirterek, “Nevşehir’deki konut seferberliğinde büyük emekleri olan TOKİ’nin tüm yöneticilerine halkımız adına en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Bu yönde gecenin 2 sinde bile telefonumuza cevap veren değerli milletvekillerimize, sayın valimize en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Konutların ailelerimize çocukları ile birlikte hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah ’dan temenni ediyorum. ”dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider’ de törendeki konuşmasında konutların tüm hak sahiplerine huzur içerisinde yaşayacağı mekanlar olması temennisinde bulundu. Gizligider, gerek Türkiye ve gerekse de Nevşehir’deki bu konut atılımlarında öncelikli olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük emeklerinin bulunduğunu dile getirerek kendisine teşekkür etti. Gizligider ; “ Bu hizmetlerin mimarı olan sayın Cumhurbaşkanımıza kalbi teşekkürlerimizi iletiyorum. Yeni konutlarında ailelerimizin de bir bayram huzuru içerisinde konutlarda oturmayı nasip etmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk’de, yeni konutlarda ailelerinin huzur içerisinde oturmaları temennisi içinde olduklarını dile getirdi.“ , “Burada yapacakları çekilişle ev sahibi olacak vatandaşlarımız inşallah bu yerleşecekleri konutlarda her günlerini bir bayram huzuru içerisinde geçirirler. Bu yöndeki hizmetlerin ortaya çıkmasında sayın Cumhurbaşkanımızın büyük emekleri var,kendisine teşekkür ediyoruz. Ayrıca geceleri bile uyumayan ve bizi de uyutmayarak ‘Acaba Nevşehir için daha başka neler yapabiliriz’ diyerek bizleri telefonu ile arayan Nevşehir Belediye Başkanımız sayın Hasan Ünver’e de en kalbi teşekkürlerimi iletmek isterim.”dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ahmet Erdal Feralan’da her aile reisinin ailesi için bir ev hayali olduğu gibi,her aile reisinin de çocukları için bir ev hayali içerisinde bulunduğunu ifade etti. Feralan “Herkesin ortak hayali gerçekte başlarını sokabilecekleri bir ev sahibi olmak. Bu ülkede insanlar TOKİ’yi, şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile öğrendi. İlk talimatlarından birisi TOKİ ’ye ülke genelinde 500 bin konut üretmek olduğunu bizzat biliyorum. Şu anda TOKİ ülke genelinde 633 bin konut üretti ve halende konut üretmeyi büyük bir azim içerisinde sürdürüyoruz. TOKİ yöneticilerine gerçekten teşekkür ediyorum. Geçmişte gurbetçilerimiz memlekete geldiklerinde ‘Kira öder gibi araba

sahibi oldum, kira öder gibi ev sahibi oldum’ derlerdi, artık ülke insanlarımızda bu seviyeye Allah’a şükürler olsun ki geldi. Bu hizmetlerin gelmesinde sayın Cumhurbaşkanımızın büyük emekleri var. Sayın Belediye Başkanımıza, sayın Valimize de ve tüm teşkilat mensuplarımıza da teşekkür ediyor, yeni konutların ailelerimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Daha sonra 419 konutta hak sahibi olan vatandaşların isimleri Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri; Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider ile AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz tarafından belirlendi. Vatandaşlar konut sahibi olmanın mutluluğunu aileleri ile birlikte yaşadılar.