Nevşehir Valiliği toplantı salonunda 2016 yılının son İl Koordinasyon Kurul Toplantısı Nevşehir Valisi İlhami Aktaş başkanlığında yapıldı.

Toplantıya Bölge Müdürleri, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Kaymakamlar, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Daire Müdürleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Aktaş, "2016 yılı yatırım programlarının uygulanmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararının 21. maddesi İl koordinasyon kurullarının yılda dört kez yapılmasını öngörmektedir. Bildiğiniz gibi üçüncü dönem toplantısı 26 Ağustos tarihinde yapılmıştı. Bugün ise 4.dönem toplantısını icra etmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Dönem içersinde karşılaşılan ve karşılaşılması muhtemel aksaklıkların koordinasyon gerektiren konuların yatırımcı kuruluşlarımızca bugün burada dile getirilerek önlem alınması gerekmektedir. Yatırımcı kuruluşlarımızdan alınan kuruluş dönem raporları ve yatırım projeleri izleme raporları doğrultusunda hazırlanan dönem değerlendirme raporunda toplam 231 projenin bulunduğu görülmektedir. Bu projelerden 73’ü tamamlanmış,137’si devam etmekte, 12 proje ihale aşamasında, 9 proje ise hiç başlamamıştır. İlimizde yürütülen projelerin toplam parasal tutarı 1 milyar 49 milyon 944 bin 618 liradır. Önceki yıllarda 312 milyon 512 bin 625 lira harcanmış, yılı ödeneği 221 milyon 195 bin 329 lira olup dönem sonu harcaması ise 128 milyon 829 bin 619 lira olarak gerçekleşmiştir. Değerli kurul üyeleri yatırımlarımızın temel amacı vatandaşlarımızın refah ve mutluluğunu artırmaktır. Bu açıdan yatırımcı kuruluşlarımızın 2016 programları gereği yıl içinde bitirmeleri gereken projelerini elbirliği ve dayanışma içerisinde mutlaka sene sonuna kadar tamamlamalarını 2017 yılına sarkıtmamalarını rica ediyorum.” dedi.
Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ın konuşmasının ardından ise bölge müdürleri, daire müdürleri yapılan projeler hakkında kurul üyelerine bilgiler verdi.


Nevşehir’de 4.dönem İl Koordinasyon Kurul Toplantısı yapıldı
Nevşehir’de 4.dönem İl Koordinasyon Kurul Toplantısı yapıldı
Nevşehir’de 4.dönem İl Koordinasyon Kurul Toplantısı yapıldı