Nevşehir’de meydana gelen arazi yangınlarında geçen yıla oranla önemli düşüşler yaşandı.

 

Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün verilerine göre, Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün sorumluluk alanına giren birimlerde bu yılın 1 Ocak- 25 Eylül tarihleri arasında toplam 625 arazi yangını meydana geldi. Geçen yılın sadece Haziran – Eylül ayları arasında meydana gelen arazi ve ormanlık alan yangınlarının sayısının 687 olarak gerçekleştiği kent merkezindeki bu düşüşün vatandaşların duyarlı davranışının da etkili olduğu belirtildi.

 

Geçen yılın Haziran ayında yoğunlaşmaya başlayan ve ay içerisinde 147 arazi yangını Temmuz ayında 205’e,Ağustos ayında da 237 ye kadar yükselmişti.

 

Sadece geçen yılın 30 Ağustos ile 7 Eylül tarihleri arasında 98 arazi yangınının gerçekleştiği Nevşehir’de, bu yıl arazi yangınlarında hissedilir oranda düşüş yaşanması, vatandaşların arazi yangınlarının ortaya çıkmasına neden olan gerekçeler konusunda bilinçli yaklaşım göstermesi olarak değerlendirilirken, önümüzdeki yıllarda da arazi yangınının hiç yaşanmaması da ortak bir temenni olarak değerlendiriliyor.

 

Öte yandan Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, bu yılın Ocak-Eylül dönemleri arasında 24 mesken,9 işyeri,5 baca, 15 araç ile 13 kömürlük ve samanlık yangınına müdahalede bulundu.

 

Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri yine aynı dönemlerde farklı merkezlerde meydana gelen 23 kazasına müdahalede bulunurken, 25 yangın tatbikatı ile 20 eğitim hizmetinde bulundu.