Nevşehir'de son günlerde artan tinerci ve bally çeken gençler olduğu ihbarını alan polis, gece saatlerinde ara sokaklar, park ve eski metruk binalarda uygulama yapıyor.

Binaların içi ve çevresi didik didik aranırken, çevrede şüphe uyandıran gençlerde polis tarafından incelendikten sonra bölgeden uzaklaştırılıyor...

Nevşehir'de tinercilere karşı Polis uygulama yapıyor

Nevşehir polisi, kent merkezinde tinerci avı başlattı. Boş ve metruk binaları mesken haline getiren tinerciler birer birer toplanıyor.

Madde bağımlısı olarak suça meyilli olan genç yaştaki şahıslar için Nevşehir polisi muhtemel bir olayın yaşanmaması için tinerci avına çıktı.

Polisler Nevşehir merkezinde 24 saat inceleme de bulunarak adeta göz açtırmıyor Ama Buna rağmen hemen her gün onlarca ihbar alan Nevşehir Emniyeti bali ve tinercilere karşı sıkı takibine devam ediyor.


Nevşehir'de mahalle sakinleri bali ve tiner içerek çevreye rahatsızlık veren uygunsuz davranışlarda bulunan ve bazı taciz olaylarına karışan gençler için çözüm bulunmasını istiyor.

Bali Çeken Çocuklar Halkı Tedirgin Ediyor

Konudan duyduğu rahatsızlık dolayısıyla www.fibhaber.com 'u arayan bazı vatandaşlar uyuşturucu kullanımının okullara kadar indiğini, çocukların büyük tehlike içerisinde olduğunu dile getirdi.

Durumdan Rahatsızlık duyan vatandaşlar, okullarda da denetimin sıkılaştırılması talebinde bulundu.

Çocukların en önemli dönemlerinde olduğunu söyleyen vatandaşlar, bali tehlikesinin endişe verici olduğunu aktardı.


Bali çeken yada tiner kullanıp kendinden geçen gençleri gören vatandaşlar; "Aileleri bunları bu şekilde yetiştiriyor. Bunlarda diğer çocuklara örnek oluyorlar. Bu çocuklara kimse bir şey diyemiyor çoğunda bıçak var. Halk korktuğundan tepki gösteremiyor. Bunlar birilerine zarar verecek ondan sonra mı müdahale edilecek?" dediler.

O yavrular bizim yavrularımız ama, bu kadar  sahipsizlik olurmu ? Bu çocukların anne babası yok mu ? Neden bu kadar başı boş ve ilgisiz davranıyorlar. Gencecik prıl pırıll gençlerimiz bu yollarla hayatları kararıyor.

BİNALARA GELENLER 16-18 YAŞ ARASI GENÇLER

Binalara gelenlerin 16 ila 18 yaş arasında ki genlerin olduğunu ve son günlerde bu durumun oldukça arttığını kaydeden vatandaşlar "Bunlar bir iki gurup herhalde. Hep gençler var. 16-17-18 yaşlarında. Polisler eski binalara gelerek inceliyorlar. Bizlere de yardımcı oluyorlar. Bizde onlara yardımcı oluyoruz. Özellikle ilimiz merkezinde Son yıllarda Çok yaygınlaştı. Her tarafta çakmak tüpleri, Baly malzemeleri. Yazık gençlerimize yazık. Adam 2 liraya çakmak gazı alıyor. Onunla kafayı bulmaya çalışıyor. Aile sorunları ve girdikleri çevreler bu durumlarda etken oluyor" dedi.

Tiner ve bali bağımlısı suça meyilli gençlerle gece gündüz uğraşan Nevşehir Polisimizi tebrik ederken, Anne ve babalığı sadece Bu gencecik yavrularımızı sadece dünyaya getirip sokağa bırakmaktan ibaret sanan sözde Aileleri kınıyoruz ve Kendiniz için,Yavrularınız için , Memleketimiz için ülkemiz geleceği için Lütfen Çocuklarınıza sahip çıkın.

Sakın bana deymeyen yılan bin yaşasın demeyin bugün bana yarın sana bu yüzden toplumsal bilinç çok önemli.Bu yüzdende anne baba, öğretmen komşu akraba imama çok ama çok iş düşüyor...