Nevşehir'de Asansörlerin yeşile çevrilme işlemleri tamamlanmıştır. 

Eksiklikler var denilerek vurulan kırmızı etikete eksiklikler giderildikten sonra yapılan denetim sonucunda yeşil etiket vurulmuştur.



Nevşehir il merkezinde gerçekleştirilen kontrollerde geçen yıl içerisinde 635 asansörün yeşil etiket kapsamında değerlendirildiği belirtildi.

Nevşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Nevşehir Belediyesi ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında yapılan protokol gereği, belediye sınırları içerisindeki asansörlerin yıllık kontrollerinin yapılması için TSE’nin yetkilendirildiği belirtildi.

Açıklamada, TSE’nin 2015 yılı içerisinde yapmış olduğu muayene neticesinde, 939 asansörün periyodik kontrollerinin yapıldığı ve bu asansörlerden 635’nin de takip kontrolleri sonrasında yeşil etiket aldığı vurgulandı.

Güvensiz olan asansörlere kırmızı renkli bilgi etiketinin iliştirilerek güvensiz olarak değerlendirildiğinin belirtildiği açıklamada, bina yöneticilerinin yıllık asansör bakımlarını aksatmadan yaptırmalarının gerektiğine işaret edildi.

Açıklamada daha sonra şu ifadelere yer verildi: “5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 15. maddesi S fıkrası hükmü gereğince; kırmızı renkli bilgi etiketi iliştirilen ve güvensiz olarak tanımlanan bina asansörleri ile hiç başvuruda bulunmayan binaların asansörleri, hizmet dışı bırakılacaktır. Ülkemizde üzücü kazalara sebebiyet verebilen asansörlerin özellikle nihai kullanıcılar olan kent sakinlerinin can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından yıllık kontrollerinin yaptırılması ve bina yöneticilerinin anılan yönetmelikler gereği sorumluluklarını bilmesi önem arz etmektedir. Aksi takdirde yönetmelik hükümleri gereğince asansörler kullanım dışı kalacak ve asansörün kullanımındaki sorumluluk bina yöneticisine ait olacaktır.”