Diyanet İşleri Başkanlığı, hem geleneğimizin bir parçası olan Kıraat ilminin yaşatılması ve geliştirilmesi hem de cami hizmetlerini yürüten personelin, özellikle Kur’an-ı Kerim’i usulüne uygun, doğru ve güzel okumalarını, Kıraat ilmi hakkında bilgi ve beceri sahibi olmalarını, vatandaşlarımıza daha etkin ve verimli bir din hizmeti sunmalarını sağlamak amacıyla “Aşere Takrib ve Tayyibe Kursları” düzenlemektedir.

            Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk’ün girişimleri ile Nevşehir’de 2009 yılından bu yana gönüllülük esasına dayalı yapılan Aşere Takrib ve Tayyibe kursu Diyanet İşleri Başkanlığının onayı ile 05.12.2012 tarihi itibarı ile resmi olarak açılmış bulunmaktadır. Halen icazetli üstad Hafız Fatih Aydın’ın okuttuğu 21 Hafız kursa devam etmektedir.

            İl Müftüsü Yakup Öztürk Eğitim görülen Tataroğlu Kur’an Kursuna yaptığı ziyarette din görevlilerine Aşere Takrib ve Tayyibe kursunun resmen başladığının müjdesini verdi.

            Müftü Öztürk; “Değerli arkadaşlar! Sizlere bu gün bir müjde ile geldim. Üç yıldan beri vermiş olduğunuz gönüllü hizmetin meyvesini alacaksınız inşallah. Şu anda Nevşehir’imiz de Resmen Aşere Takrib Kursu açılmış bulunmaktadır, hayırlı uğurlu olsun. Rabbim başladığınız gibi bitirmeyi de nasip etsin. Gönlümüz arzu eder ki, Nevşehir artık Türkiye’nin Kur’an ilimleri açısından bir merkez haline gelsin, bu zincirin birinci halkası sizler olun. Sizlerin eliyle de ilelebet devam etsin inşallah. Yine Rabbimden niyaz edelim, böyle üst seviyede yapılan bir eğitim Kur’an eğitimi daha güzel binalarda devam etsin. Bildiğiniz gibi bunun için de bir adım atılmış bulunmaktadır. Müftülük Sitesi içerisinde Kur’an-i ilimlerin tahsil edileceği bir Eğitim Merkezi ve pansiyonu bulunmaktadır. İnşallah en yakın zamanda tamamlanır, siz de en güzel yerlerde eğitiminize devam edersiniz. Şehrimize, sizlere ve yüce dinimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.