Ülkemizde son günlerde yaşanan terör olaylarına karşı halkımızın bir ve beraber olduğunu göstermek amacıyla 5 bin Türk Bayrağı dağıtıldı. 5 bin Türk Bayrağı Nevşehir halkının yüksek duyarlılığı nedeniyle yaklaşık 2 saatte dağıldı. Vatandaşlar, basın mensuplarına teşekkür ederek, teröre lanet etti.

Nevşehir Belediyesi ile Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti işbirliğinde Atatürk Bulvarı üzerinde oluşturulan stantta vatandaşlara, işyerlerine ve araçlara Türk Bayrağı dağıtıldı. Vatandaşların ev ve işyerlerine şanlı bayrağımızı asarak, yaşanan terör olaylarına karşı birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu, milli bir ruh içinde ortaya koymak amacıyla gerçekleştirilen Türk Bayrağı dağıtımına vatandaşlar ve araç sahipleri büyük bir ilgi gösterdi. Türk Bayrağı dağıtımı cuma namazı sonrasında Kurşunlu Cami önünde de yapılacak.

Bayrak kampanyası ile ilgili olarak açıklama yapan Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Koca, kampanyayı son haftalarda artan terör olaylarına karşı gazeteciler olarak duyarlılığımızı göstermek amaçlı olarak yapmaya karar verdiklerini söyledi.

 Nevşehir Belediyesi ve Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti işbirliğiyle yaptıkları dağıtımla evlere, balkonlara, arabaların ve işyerlerinin camlarının Türk Bayraklarıyla donansın istediklerini kaydeden Koca “ Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy “bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak uğrunda ölen varsa vatandır” diyor. Biz Kurtuluş Savaşı’nda Kürdü, Lazı, Türkü’yle binlerce şehit verdik. Bu zamanlarda da şehit haberleri alıyoruz. Terör örgütlerine tepki ve şehitlerimizi anmak amacıyla Türk Bayrağı dağıtımı kampanyası başlattık. Kampanyamıza Nevşehir halkı son derece duyarlı davranıyor” dedi.

Terörün, son bir ay içerisinde şiddetini artırdığını ifade eden Koca “ Ama Kurtuluş Savaşı’nda birlikte şehit verdiğimiz Kürdü, Lazı, Çerkezi, Alevisi, Sünnisi ile yaptığımız mücadele dillere destandır. Bugün, bu birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışıyorlar. Ama başaramayacaklar. Biz, birlik ve beraberlik içerisinde bu topraklarda Türk Bayrağı altında yaşamaya devam edeceğiz” diye konuştu.  

Koca, kampanyaya katılan ve destek veren Cemiyet üyesi basın mensuplarına, kendilerine destek olan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’e ve duyarlı olan tüm Nevşehir halkına çok teşekkür ettiklerini de belirtti.