Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın eşi Emine ERDOĞAN’ın öncülüğünde Türkiye genelinde yürütülen ağaçlandırma projesi kapsamında Nevşehir’de oluşturulan Nevşehir Gönül Elçileri Bereket Ormanı’nda 5 bin fidan toprakla buluşturuldu.
    Göre beldesi yakınlarındaki Aşıklıdağ mevkiinde oluşturulan ormandaki fidan dikim etkinliğine Vali Mehmet CEYLAN ve eşi Zuhal CEYLAN, Garnizon ve Jandarma Komutanı Jan. Kd. Albay, Metin ALKAYA, Belediye Başkan yardımcısı Atilla SEÇEN, Rektör Prof Dr. Filiz KILIÇ, Vali yardımcıları Vural DEMİRTAŞ, Hasan KAYHAN ile Nurettin ATEŞ, İl Emniyet Müdürü Metin KALAYOĞLU, Orman İşletme Müdürü Aykut SATIRLI, Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram EKİCİ, İl Kamu Kurum ve Kuruluş yöneticileri ve personelleri, STK temsilcileri ve üyeleri ile öğrenciler katıldı.
    Vali Mehmet CEYLAN ve eşi Zuhal CEYLAN katılımcılarla tek tek ilgilenerek diktikleri fidanların yanında hatıra fotoğrafı çektirdi.
    Etkinliğe katılanların tamamı Bereket Ormanı’na fidan dikti. Etkinlikte ilk etapta 106 dönümlük orman alanına çam, karaçam, iğde, çınar, sedir, mahlep, badem, ahlat, ceviz, zerdali ve değişik türlerden oluşan 5 bin adet fidan, toprakla buluşturuldu.
    Bereket Ormanı oluşturulması nedeniyle düzenlenen törende protokol üyeleri ve vatandaşlarla birlikte fidan diken Vali Mehmet CEYLAN, törene yoğun bir katılım sağlayan vatandaşlara teşekkür etti.