Nevşehir belediyesi projesine filli boya yalıtım sponsor oldu

Güneş enerjisi ile çalışan cep telefonu şarj istasyonu hizmette

Nevşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğünce hazırlanan Yenilenebilir enerji kaynaklarının etkin ve verimli kullanımı ve tanıtılması’ amacıyla hazırlanan ‘Güneş enerjisinden yararlanılarak cep telefonu şarj istasyonu projesi, Filli Boya’nın sponsorluğunda Atatürk Bulvarı üzerindeki Havuzlu Park’da hizmete kazandırıldı.

Nevşehir’de yenilenebilir enerji kaynaklarının yaygın şekilde kullanımı amacıyla   Paşa Konağı’nda oluşturduğu güneş enerji panelleri vasıtasıyla Paşa Konağı hizmet binasında Nevşehir’de güneş enerjisinden yararlanarak elektrik üreten ilk kurum olan Nevşehir Belediyesi, bir süre önce de Atık Su Arıtma Tesisi’nde konumlandırdığı 700 güneş enerji paneli ile de elektrik üretimine başlamıştı.

Bu kapsamda çalışmalarını sürdüren Nevşehir Belediyesi, Türkiye’de yalıtım sektörünün önemli isimlerinden Filli Boya Yalıtım firması sponsorluğu ile Paşa Konağı Hizmet Binası’nın önündeki Havuzlu Park’ta güneş enerjisi ile çalışan cep telefonu şarj istasyonunu vatandaşların hizmetine kazandırdı.

Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Strateji Geliştirme Müdürü Mustafa Alevli, Proje Uzmanı Fatih Bozkurt, Betek Kamu İlişkileri Uzmanı Arkın Konak ve Filli Boya Ankara Bölge Müdürü Samet Evci’nin de katıldığı bir tören ile hizmete kazandırılan cep telefonu şarj  istasyonundan vatandaşlar ücretsiz olarak yararlanabilecekler

Daha önce Ankara, İstanbul, Bursa, İzmir ve Adana gibi büyük şehirlerin işlek caddelerine konumlandırılan şarj istasyonları, aynı anda birden fazla telefonun ve USB bağlantılı elektrikli eşyaların şarj olmasını sağlıyor. İstasyonlar, güneşli zamanlarda üzerindeki bataryaya biriktirdiği elektrik enerjisi ile gece ve güneşsiz günlerde de hizmete devam edecek. Ayrıca, deprem gibi doğal afetlerdeki genel elektrik kesintilerinde de, hizmet vererek cep telefonlarının işlemesine imkan tanıyacak.