NEVŞEHİR/FİBHABER-Özel-Nevşehir'de dünyanın en büyük yeraltı şehrinde temizlik çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Nevşehir Kalesi'nin eteklerindeki gecekonduları ve çürük binaları yıkan TOKİ, bölgedeki 600 metrekarelik alanı tamamen temizledi. TOKİ burada bin 500 konutu yıkarken, 90 milyon TL'lik de harcama yaptı. Ancak TOKİ'nin tam da yeni binaların yapımına başlayacağı sırada, yer altında tarihi bir şehre rastlandı.

Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilerek Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) ile Nevşehir Belediyesi işbirliğinde hayata geçirilen Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında dev bir yeraltı kenti ortaya çıktı. 11 mahalleyi kapsayan proje çerçevesinde boşaltılan konutların altından çıkan 7 km’lik tünel nedeniyle TOKİ, üçüncü derece arkeolojik sit alanı ilan edilen bölgedeki yeraltı şehrinin Nevşehir'e kazandırılması için inşaat çalışmalarını durdurmasıyla başlatılan temizlik çalışmaları tüm hızıyla sürüyor...

TOKİ'nin, Nevşehir'de kentsel dönüşüm için yıktığı gecekonduların altından 7 kilometre uzunluğunda tarihi birkent çıkmıştı.

Yapılan çalışmalarla Her geçen gün Nevşehir'de bir tarih gün yüzüne çıkıyor...!

Dünyanın en büyük yeraltı şehrinde Temizlik çalışmaları devam ederken her geçen gün ortaya .ıkan yeni görünümüyle Nevşehirlileri heyecanlandıran muhteşem görselliğine kavuşuyor olması ve belkide en önemlisi Kapadokya Merkezinin Nevşehir'e taşınmasını sağlayacak olması adına da ilimiz Nevşehir'e çok önemli bir katma değer katacak.

TOKİ Nevşehir'de yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ortaya çıkan yeraltı şehrinin görüntüleri yayınlandı.

İşte Nevşehir'de ki tarihi ve dünyanın en büyük yeraltı şehrinin son hali ...