NEVŞEHİR(MHA) Avanos'ta eski Kayseri yolu üzerinde bazı kesimlere yapılan bariyerlere yola çok yakın olduğu gerekçesi ile tepki var. Bariyerleri gören vatandaşlar yola çok yakın olarak yapılması nedeniyle aracı bozulan ya da yol kenarında yürüyenlerin güvenliğinin tehlikeye atıldığını ifade ederek bariyerlerin bu haline tepki gösterdiler.

Yol kenarında bariyerlerin daha geriye yapılabilmesi için gerekli boşlukların da olduğunu ifade eden vatandaşlar neden yola bu kadar yakın yapıldığını anlamadıklarını söylediler.

Bariyerlerin yol sınırını gösteren beyaz çizgilere standart uzaklıkta yapılmamış olması, kimi yerde daha az kimi yerde daha çok boşluk bırakılması da bir sorun olarak dile getiriliyor.

Geçtiğimiz günlerde bariyerlerin olduğu bölümde motosikleti arızalanan bir kişi de yol kenarında bariyerler nedeniyle motorunu yol kenarına çekemediğini, o sırada yoldan geçen bir kamyonun altında kalmaktan son anda kurtulduğunu anlattı.

Vatandaşlar önümüzdeki günlerde yaşanması olası kazaların önlenebilmesi için bariyerler ile yol arasında gerekli boşlukların bırakılarak yeniden yapılması gerektiğini belirttiler.