Nevşehir Belediye Başkanlığı'nın Belediye Meclisine sunduğu karar meclisten onay alarak kabul edilmişti. Bu karar doğrultusunda söz konusu esnaf büyüklerinin ailelerine de konuya dair birer berat verildi.

4 Esnaf Büyüğü Sokak ve Cadde İsimleri İle Yaşatılıyor
Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü, Nevşehir Belediyesi ile birlikte aldıkları kararla ilimizde pek çok konuda esnafa öncülük etmiş bu dört ismin adlarının yaşatılması amacıyla bu çalışmanın yapıldığına dikkat çekti.

Mehmet Ekmekçioğlu : Nevşehir’de 1970’li yıllarda Bağ-Kur’un yeni kurulmasıyla birlikte Nevşehirli esnaf ve sanatkarın bağ-kur’a üye olması konusundaki çabaları ve özendirici çalışmalarından dolayı ismi bir sokağa verildi.

Kamil Köse : Nevşehir’in karoser sanayi konusunda öncülerinden biri olan Kamil Köse, karoser sanayinde Nevşehir’in yer edinmesinde büyük rol oynadı. Karoserci ustalarının yetişmesinde de büyük katkıları bulunan Köse, karoser sanayinin tüm ülke genelinde tanıtılmasında da büyük katkı sağladı.

Naci Özenmiş : İlimizde elektrik şebekesinin döşenmesi ve elektrik üzerine esnaf yetiştirilmesi konusunda önemli katkı sağlayan isimlerden biri idi.

M. Ziya Bulaner : Nevşehir’de uzun yıllar Şoförler Odası Başkanlığı ve esnaf odaları birlik başkanlığı yapan M. Ziya Bulaner, birlik başkanlığı binasının da temellerinin atılarak yapımında öncülük yaptı.


Haberkapadokya