Nevşehir'de büyükbaş hayvanlar için düzenlenen 2014 Yılı Sonbahar Şap Aşılama Kampanyası 1 Eylül-31 Ekim 2014 Tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz yaptığı açıklamada, kurbanlık olarak il dışına sevk edilecek hayvanları bulunan yetiştiricilerin Şap aşılaması için 1 Eylül 2014 tarihinden itibaren İl ve İlçe Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerektiğini kaydetti.

Aşılanan hayvanlara aşılamaların üzerinden 15 gün geçtikten sonra Veteriner Sağlık Raporu düzenlenmesi gerektiğini ifade eden Yılmaz: "Şap hastalığı eskiden beri bilinen, ülkeler arası canlı hayvan ve hayvansal ürün ticaretini olumsuz yönde etkileyen, büyük ekonomik kayıplara neden olan, çift tırnaklı hayvanların akut ve çok bulaşıcı viral bir hastalığıdır. Bu hastalığa sığır, manda, koyun, keçi ve domuzların yanında yabani çift tırnaklı hayvanlarda duyarlıdır" dedi.

Yılmaz ayrıca 2014 Sonbahar Şap Aşılama Kampanyasında 70 bin800 büyükbaş hayvana Şap aşısı uygulanması hedeflendiğini sözlerine ekledi