NEVŞEHİR/FİBHABER- Özel-Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde  İlbay Metin isimli oto Elektrik ustası bir genç , Annesinin Buzdolabından kuluçka makinası yaptı...

36 Yaşındaki İlbay Metin isimli Oto Elektrik ustası Kozaklılı bir genç mucit civciv üretmek için buzdolabından kuluçka makinesi yaptı.


Buzdolabından Kuluçka makinası yapan İlbay Metin, Nevşehir Gündemin Adresi www.fibhaber.com a yaptığı özel açıklamada şunları söyledi..." Annemin yaklaşık 20 yıldır kullanmış olduğu çalışır vaziyetteki buzdolabını yenisi ile değiştirdik ve boşa çıkan dolabı hurdaya vermek yerine daha önce saklama kabından yaptığım kuluçka makinesini bir adım ileriye taşıyarak kendi imkanlarım ve elimdeki malzemeleri değerlendirerek 275 yumurta kapasiteli tam otomatik bir kuluçka makinesi ve ayrıca hem kompresör hem de yağ değiştirme makinesi yaptım.Şimdi Annemin atıl kalan buzdolabı ile civciv üretme merkezi açmayı planlıyorum dedi.

Daha büyük ve farklı işlere yarayan makineler de yapabileceğini anlatan İlbay Metin, "Bunları yapmak için maddi imkan gerekiyor. Şimdilik imkanımız bu makineye el verdi. Ancak ilerleyen günlerde benzer makineler yapmak için çalışmalarım var" diye konuştu.

İşte mucidimizin kendi ağzından gelin Annesinin buzdolabı nasıl kuluçka makinesi olmuş birlikte izleyelim...