Nevşehir'de, Gece boyunca meydana gelen 8 ayrı trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybederken 5 kişi yaralandı. 

Edinilen bilgilere göre, Nevşehir'de dün etkili olan kar yağışı sonrası soğuk hava özellikle gece saatlerinde karayollarında gizli buzlanmaya neden oldu. Buzlanma nedeniyle Nevşehir merkezinin yanı sıra Avanos ve Derinkuyu ilçeleriyle Göre Belediyesi önünde ilk belirlemelere göre 8 ayrı trafik kazası meydana geldi. Kazalarda yaralanan 5 kişi, 112 Acil ekiplerince Nevşehir Devlet Hastanesi ve özel hastanelere kaldırıldı. Nevşehir merkezde bir aracın takla atması sonucu meydana gelen kazada bir kişi yaralandı. Kaymaklı Derinkuyu arasında meydana gelen kazada ise 1 kişi hayatını kaybetti 1 kişi yaralandı. Öte yandan Göre kasabası belediye önünde kontrolden çıkan araç yaya ya çarptı. Kazada 1 (Hamdi Sucu - 62) vatandaşımız hayatını kaybetti. 
 Uçhisar Çardak Yolu Buzlanmadan Dolayı Tırlar Yolu Kapattı. .!

Sürücüler uyarıldı...
Nevşehir ve bazı ilçelerinde özellikle Sabah ve akşam saatlerinde yollarda gizli buzlanma olabileceğini ve araç kontrolünün zorlaşacağı nedeniyle sürücülere uyarı!

Sürücüler, karayollarındaki gizli buzlanmalara karşı uyarıldı. Trafikte büyük tehlikelere neden olan gizli buzlanmaya dikkat çeken yetkililer, “Yollardaki bazı kritik noktalarda görülen gizli buzlanma kazalara davetiye çıkarıyor.” uyarısında bulundular. Özellikle Acıgöl, Ürgüp ve Derinkuyu karayolu çevresinde özellikle sabah erken saatlerde ve akşam saatlerinde görülen gizli buzlanmanın birçok kazaya neden olduğu bilgisi verildi. Bu bölgelerde sürücülerin çok dikkatli olması istendi.