Nevşehir'de geçtiğimiz gün etkili olan kar yağışı sonrası çoğu semtlerde ara sokakları buz tuttu. FİB Haber Merkezi Whatsapp hattına Şikayet mesajları yollayan Nevşehirliler bu duruma isyan etti.
 

FİB Haber'e ulaşan şikayetlere göre adeta paten pistine dönüşen ara sokaklarda hala tuzlama çalışması yapılmaması vatandaşları isyan ettirdi.

Tuzlama çalışmalarının yeterince özenli yapılmadığı ilde bir çok sokak ve cadde tek parça buz şeklinde vatandaşların güvenliğini tehdit ediyor. Çok sayıda kazanın yaşandığı şehir merkezinde hakim olan buzlanma etkisini devam ettirirken bir çok kişi ise kaygan zeminden dolayı düşme sonucu yaralandı. Mahalle sakinleri yetkililerin böylesi durumlarda yoğun potansiyel nüfusun daha fazla yaşadığı semtlerde riskleri minimize etmek için daha yoğun gayret sarf etmelerini istediler.

Kent merkezinde bir çok sokakta tuzlama yapılmayınca, Yoğun yağışın sürdüğü Nevşehir'de sokaklar kara sonrasında da buza teslim oldu. Bazı mahalle sakinlerinin kendi çabalarıyla sokakları kardan arındırma çabalarına girdiği görüldü. 

Yollar adeta buz pistine döndü.
Kayganlaşan yollarda yayalar ve araçlar zor anlar yaşıyor. Vatandaşlardan çığ gibi tepki var.
Fib Haber İhbar Hattına Gelen Bir Şikayette Vatandaşımız ;Sokaklarda yürüyemez olduk Yetkililerin bir an önce buraları tuzlamasını istiyoruz çocuklarımız sabah okula düşe kalka gidiyor kapımızın önüne bile çıkamıyoruz düşüp sakatlanma ihtimalimiz var lütfen gereken hassasiyeti göstersinler bizi bu çileden kurtarsınlar.'' dedi.


FİB Haber'e ulaşan bazı okurlar sokaklara araç giriş çıkışı yapamamaktan yakındı.

WhatsApp Hattımıza ulaşan ihbarda, Bu sabah saatleri itibari ile vatandaşlar, iş yerlerine veya okullarına giderken problem yaşadı. Nevşehir de bazı cadde ve sokakları adeta buz pateni pistine dönüştü.

Başka bir okurumuzda şikayetinde, İyi akşamlar bu ara yollar hep buz okula giderken bayağı zorluk çekiyoruz servisler sürekli ara yollarda kayıyor sizden ricam ya tuzlama çalışmaları yapılsın yada buzlanmadan dolayı okulların tatil edilsin...
 
Belediye ekiplerinin çalışmalarıyla kent merkezi ana arterlerde genel olarak sorun yaşanmazken, ara yollar felaketti. Onlarca sokak buzla kapandı, mahsur kalanı mı arasınız, yardım için gelen araçların da yolda kalmasınımı.Buz pistine dönen sokaklarda Çocuklar okula binbir güçlükle gidebildi...

Buzlanmadan dolayı bir çok araç yerinden çıkamazken, çevre sakinleri düşe kalka işlerine gitmek zorunda kaldı. Belediyelerin karla mücadelede değil ama buzla mücadelede sınıfta kaldığını belirten Nevşehirliler, acilen tuzlama çalışmasının yapılması gerektiğini belirtti.


Nevşehir'de Tuzlama Aracı Gören Var mı?​

Kar Yağışının Kesilmesi ile ana caddelerde yollar güneşinde etkisiyle eridi ancak mahalle araları, sokak araları, okul önleri ve sağlık ocakları gibi yerler hala buzlar içerisinde.Yoğun buzlanmanın etkisi ve gerekli seviyede tuzlama çalışması yapılmaması sebebiyle vatandaşlar çile çekmeye devam ediyor.

‘YÜRÜMEK ÖYLE ZOR Kİ...’ 

Düşe kalka, haydi okula...

Öte yandan Kar ve buz yüzünden yürünmez hale gelen yollarda okula gitmek zorunda kalan öğrenciler, düşe kalka derse yetişmeye çalıştı. Onlarca öğrenci ve veli, buzlu yollarda kayarak düştü ya da düşme tehlikesi yaşadı. Ara sokaklarda tuzlama yapılmamasından şikâyet eden veliler isyan etti. Nevşehir merkez’de çocuğunu okula götürürken defalarca düşme tehlikesi yaşayan bir veli, “Yakında hiç okul yok, her gün yarım saat okula yürüyoruz. Yollar buzlu ama yapacak bir şey yok. Zaman zaman düşüyoruz. İnsana verilen değer bu kadar...” sözleriyle şikayetlerini dile getirdi.


Ara Sokaklarının kapalı olduğunu belirten Nevşehirliler, bir an önce ara sokaklara da karla mücadele ekiplerinin gönderilmesini ve tuzlama yapılmasını talep etti. 

Belediye ekiplerinin karla mücadele çalışmaları yaptığını biliyoruz ama buzla mücadelede tuzlama çalışmaları yeterli değil. Ara sokaklar ve buzla kaplı yolların olduğu yerlerde tuzlama çalışmalarının acilen yapılmasını bekliyoruz.





Burasıda Necip Fazıl Bulvarı örnek evler önü...