Nevşehir GÖRBİR Derneği şubesine ait hizmet binasına giren hırsız, tüm odaları karıştırdıktan sonra alacak bir şey bulamayınca mutfaktaki ekmeği yedi. Sonrada mutfakta bulunan 1'er kiloluk sucuk , tere yağ ve helvayı yanlarına ayrılarak kaçtı.

Sabah saatlerinde Görbir Nevşehir Şubesine gelen dernek çalışanları mutfak camının kırık olmasında şüphelendiler.

Dernek Başkanı Erol Mutlu ve Başkan Yardımcısı Mahmut Kemikkıran yaşanan olayın ardından Gördüklerine değil adeta göremediklerine şaşırıp kaldılar. 

Başkan Mutlu, Derneğin Mutfağında ekmek yendiğini ve bilgisayarlarının karıştırıldığını fark etmeleri üzerine polise haber verdiklerini kaydetti. Hemen polisi arayan Dernek Başkanı Mutlu, derneğin mutfak penceresinin camını kırıp içeri giren içerde alacak bişey bulmayıncada mutfaktaki ekmeği yiyen hırsız yada hırsızların biran önce yakalanmasını istedi.

Başkan Yardımcısı Hafız Mahmut Kemikkıran'da Derneğin Ekmeğini yiyen Hırsız ya da hırsızlara seslenerek, "Yedikleri ekmeği helal ettiklerini
, ama bir daha derneğimize girmesin" dedi. Kemikkıran, Bizim evimizde hanemizde derneğimizde herkese açık. Mağduriyet yaşayan herkese elimizden geldiği dilimizin döndüğünce yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ama Hırsızlık çok büyük günah. Keşke ekmek için girdiyse gelip bizden isteseydi ekmekle değil ona güzel bir sofra kurardık....Allah affetsin." dedi.

Öte yandan hırsızlık olayı yaşanan dernek binasında inceleme yapan Polis, hırsız ya da hırsızların yakalanması için harekete geçti.