Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Zeki Sayar, Kültür Merkezi’nde konferans verdi.

Nevşehir İl Müftülüğü tarafından 03.10.2013 tarihinde Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde konferans düzenledi.

Programa Nevşehir Vali Yardımcısı Hasan Kayhan, Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen; Müftü Vekili Yaşar Bolat, Müftü Yardımcısı A. Celalettin Altunkaya, Misafir Adana İl Müftüsü Arif Gökçe, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fazıl Parlak, Emniyet Müdür Yardımcısı, Daire Amirleri, Din görevlileri ve vatandaşlar katıldı. 

            Sunuculuğunu Din görevlisi Zafer Bakum’un yaptığı etkinlik, Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve Hafız Ömer Yiğit’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İl Müftü Vekili Yaşar Bolat’ın açılış konuşmasının ardından İl’imize ziyarete gelen Adana İl Müftüsü Arif Gökçe’de kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Konuşmaların ardından Nevşehir Belediyesi ve Din görevlileri tarafından oluşturulan koro tarafından Türk Tasavvuf Musikisi konseri verildi.

Konserin ardından, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan “Davet Hepimize Ailece Camiye” konulu sinevizyon izletildi.

 Hafta etkinlikleri kapsamındaki konferansta Diyanet işleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Zeki Sayar “Cami-Kadın ve Aile” konulu konferans verdi.

Vekil Sayar; Her yıl kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın bu yılki konusu; Cami- Kadın ve Aile Bu nedenle, Camiler Haftası dolayısıyla düzenlenen konferanslarda, kadınların camilerden uzak kalmamaları gerektiği vurgulanıyor” dedi.

Başkanvekili Zeki Sayar; Kadınların mescitlere, camilere istedikleri zaman gelebileceklerini vurguladı. Bizim medeniyetimiz cami merkezlidir diyen Zeki Sayar, İslamda toplu ibadet yapılan ilk mescid, Mescid-i Nebevidir. Bu mescid, Hazreti Peygambere gelen vahyin adeta tatbikinin yapıldığı bir yerdi. Allah’ın mescidlerini Allah’a inanan, namaz kılan müslümanlar yapmışlardır. İslam tarihi, hayır için yapılan camilerle doludur. Hazreti Peygamberimiz Kim bir cami inşa ederse, Cenab-ı Hak cennette ona bir köşk ihsan eder diyor. Cami medeniyettir. Camiler ve din görevlileri asli görevlerini yapalarsa, o ülke o zaman kalkınır, büyür. Cami, hayatı kuşatan, insanı inşa eden, nitelikli insan yetiştirilen ibadethanelerdir dedi.

Caminin mimarı, vakarlı duruşu, temiz cübbesi ve sarığı, bilgisi ve cemaate olan saygısı ile din dörevlisidir diyen Zeki Sayar, kadınların ibadethanelerden uzak kalmasının Hazreti Peygamberimizin uygulamasında kesinlikle yeri olmadığına dikkat çekti.

 

Ezan’a değinen Sayar; Ezan, hürriyetimizin ve istiklalimizin sembollerindendir” dedi.

Konferansın sonunda Vali Yardımcısı Hasan Kayhan, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Zeki Sayar’a plaket takdim etti.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen farklı kategorilerde yarışmalara katılan ve İl’imizi derecelerle temsil eden Din görevlilerimiz Müezzin-Kayyım Hafız Ömer Yiğit, İmam-Hatip Hafız Mustafa Arısüt ve Cemil Kahraman, Kur’an Kursu Öğreticileri Hafız Şerif Usta ve Hafız Şerif Toklu’ya da hediyeleri takdim edildi.