Nevşehir de çiçekçilik yapan Alpaslan Öncül, çiçeğin insanlar üzerinde pozitif bir etki yaptığını sevgi ve mutluluk göstergesi olduğunu ifade ederek, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde herkese sevdiklerini mutlu etmek için mutlaka çiçek almaları tavsiyesinde bulundu.

Nevşehirli Alder Çiçekcilik İşletmecisi Alpaslan Öncül,, sevgiliye giderken götürülen tek bir gül veya bir demet çiçeğin insanın o andaki mutluluğunu yüzüne yansıttığını ifade ederek, “Çiçeklerin insanların duyguları ve kendilerini daha iyi hissetmeleri üzerindeki olumlu etkilerini, çok iyi bilmekteyiz. Sevgiliye giderken götürülen tek bir gül, veya bir demet çiçek sevgilideki olumlu etkisi, mutluluğu yüzüne yansır. Sevgiliye, 'gülünce yüzünde güller açıyor' deriz. Boşuna dememişler, çiçekle sevginin muhabettini. Yapılan araştırmaya göre, çiçekler normalde sanılandan çok daha fazla neşeli duyguları ortaya çıkartıyor.

Hayattan alınan zevkle ilgili duyguları yüceltiyor ve çiçekli ortamda bulunulduğu andan itibaren kişinin davranışlarının çok daha pozitif olmasını sağlıyor. Sonuç olarak, çiçeklerin insan davranışları üzerindeki doğal ve sıhhatli etkisi bilimsel olarak da kanıtlanmıştır.

İnsanlar kendilerine çiçek verildiğinde, bu çiçekleri gerçek ve sevinç dolu gülücüklerle karşılamışlar, büyük bir zevk ve memnuniyet ifadesi sunmuşlardır.
Bu reaksiyon, evrensel olup tüm yaş gruplarında geçerlidir. İnsanlar, bir kimseden çiçek aldıklarında, depresyonları ve mutsuzlukları azalmış buna karşılık mutluluk ve hayattan aldıkları zevk artmış ve bu duygular uzun süre devam etmiştir. Çiçekler daha samimi ve içten ilişkiler sağlamaktadır. Çiçeklerin bulunduğu bir ortamda, aileler ve arkadaşlar arası kurulan ilişkilerin daha samimi ve candan oldukları gözlemlenmiştir. Çiçekler karşımızdaki insana sevgimizin bir belirtisidir. Kısacası; çiçeksiz ve sevgisiz kalmayınız” dedi.