Tuzköy’de tarımla uğraşan çiftçiler, Kızılırmak kenarında bulunan sazlık alanlardan gelen yaban domuzlarının ürünlerine zarar verdiğini ifade ettiler.Çifçilikle uğraşan Ali Türkmen, geceleri arazisine giren yaban domuzu sürüsünün mahsullerine zarar verdiğini belirtti.

Türkmen, ürünlerine zarar veren yaban domuzlarına karşı yetkililerden yardım beklediklerini ifade ederek, "Köydeki bütün çiftçiler olarak mağduruz. Ekili alanlarımıza her gece zarar veriyorlar. Gece evin dışına çıkmaya korkuyoruz. Sazlıkta gündüz yatıyorlar, geceleri de tarlalarımıza girip ürünlerimize zarar veriyorlar" dedi.

Yaban domuzlarını kaçırmak için tarlada yattıklarını, ateş yaktığını ve birkaç gece ses çıkaran patlayıcılar kullandıklarını kaydetti.

Türkmen, yaban domuzlarının her gece tarlasına girdiğini belirterek, "Böyle giderse ürünümüz kalmayacak. Yavaş yavaş gelip, tarladaki bütün ürünleri yeyip, tahrip ediyorlar. Mahsuller olgunlaşınca gelmeye başladılar. Ürün daha da olgunlaşınca ürüne tamamen gelecekler" diye konuştu.