Nevşehir Emniyet Müdürlüğü ve Avanos İlçe Emniyet Müdürlüğünce yapılan operasyonda altı şahıs çeşitli suçlardan dolayı tutuklandı. Firar eden 3 şahıs ise aranıyor...

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü ve Avanos İlçe Emniyet Müdürlüğünce yapılan operasyonda altı şahıs çeşitli suçlardan dolayı tutuklanmıştır.
 
         24.09.2014 günü meydana gelen “ Cinsel İstismar, Cinsel Amaçlı Kişileri Hürriyetinden Yoksun Bırakma, İşkence, Tehdit, Hakaret, Haraç Alma, Uyuşturucu Madde Bulundurma Ve Ticareti, Mala Zarar Verme, Araç Kundaklama, 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet Suçları İle Suç Örgütü Kurma” girişiminde bulunan şüphelilere yönelik  başlatılan soruşturma kapsamında 27.09.2014 günü Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde Avanos İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan arama ve yakalama işlemlerinde toplam 14 adreste arama yapılmış, bu arama neticesinde tespit edilen 12 şüpheliden 6’sı tutuklanmış, 3’ü şüpheli ise savcılıkça serbest bırakılmıştır. Firarda olan 3 şahıs hakkında tahkikat devam etmektedir.
 
         Aramalar neticesinde; daha önce başka suçtan dolayı firarda olan 2 aranan şahıs yakalanmış, 1 adet 7.65 mm tabanca, 2 adet yivsiz av tüfeği, 1 adet dürbünlü tüfek, 10 adet kama ve bıçak, 1 adet muşta, 1 adet havalı tabanca, tabanca ve tüfeklere ait çok sayıda fişek ve mermiler, 549 adet gümrük kaçağı sigara, yaklaşık 594 gr. Kubar esrar, 1 adet uyuşturucu madde tartımında kullanılan hassas terazi, 1 adet tepe lambası, ilçede araç kundaklamada kullanılan 5 lt.’lik şişe içerisinde özel karışım yanıcı madde ve sprey,  6 adet uyuşturucu hap, 2 adet cinsel güç artırıcı ilaç,  birçok kişiye ait borç senedi,   4 adet bilgisayar kasası, 3 adet laptop bilgisayar, şüphelilere ait cep telefonları, çok sayıda flash belleğe el konulmuştur. Tahkikat devam etmektedir.