Nevşehir’de yaklaşık 10 gündür etkili olan yoğun sis, sabah saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. 

İşe araçları ile giden sürücüler kar yağışı sonrası kayganlaşan yollarda zor anlar yaşadı. Araçların kayması sonucunda çok sayıda hafif hasarlı kaza meydana geldi. Nevşehir’de kar yağışının hafta boyunca etkili olacağı öğrenildi.

Hava sıcaklığı gece saatlerinde sıfır derecenin altında düştü. Kar yağışının ardından belediye ve Karayolları ekipleri kar küreme ve kaldırımlarda temizlik çalışması yaptı. Şehrin yüksek kesimlerde kar kalınlığı 8 santimetreyi buldu.

Avanos ilçesinde de sabaha kadar ağır ağır yağan kar, yer yer 10 santimetreye ulaştı. İlçede rampa olan yerlerde belediye ekipleri tuzlama çalışmaları yaptı. 

Çok sayıda otomobilin yaptığı kazada, 3 kişi yaralandı.Trafik ekipleri de kaza yapan araçları yollardan kaldırmak için seferber oldu. Kaza yapan araçların kaldırılmasının ardından ulaşım normale döndü.

Nevşehir'de şehrin muhtelif yerlerinden sürekli olarak Kaza haberleri geliyor...

Kar yağışı ile birlikte Nevşehir genelinde çok sayıda trafik kazası meydana geldi. 

Nevşehir’de sabah saatlerinde şiddetini gösteren kar yağışı sonrasında yarım saat içerisinde 4 trafik kazası meydana geldi.

BU kazaların ilki Kocaçay yolu üzerinde bulunan Dipa market ön kısmında 2 aracın çarpışması sonrasında meydana geldi. Ardından; Koparan Camii yan kısmında, 80. yıl kavşağı ve Hz. Ömer Camii ön kısmında meydana geldi.

Bu kazalarda ölen veya yaralanan olmazken araçlarda maddi hasar meydana geldiği öğrenildi.


Cevher Dudayev’de de kaza var

Nevşehir Cevher Dudayev Mahallesi Örnek Evler Okulu üst kısmında yoldan kayan araç başka araca çarpması sonucu trafik kazası meydana geldi.

Kazada ölen veya yaralanan olmazken araçlarda maddi hasar meydana geldi. Araç sürücüleri kendi aralarında anlaşamayınca kaza tutanağı tutmak için polis ekipleri çağırıldı. Polis ekipleri taraflara kaza tutanağı tutmasının ardından olay yerinden ayrıldı.

Otomobil elektirk direğine çarptı

Nevşehir 2000 Evler Mahallesi 4. Yolda ilerlemeye çalışan araç buzlanan yolda kayarak direğe çarptı. Kaza sonrasında ölen veya yaralanan olmazken direğe çarpmanın etkisi ile araçta maddi hasar meydana geldi. Araç daha sonra çekici yardımı ile otoparka götürüldü.

Kayan otomobil bahçe duvarına girdi

Nevşehir Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Ersular Okulu yan kısmında buzlanan yolda kayan araç evin bahçe duvarına çarptı. Çarpmanın etkisi ile bahçe duvarı ve araçta hasar meydana geldi.

Tek taraflı meydana gelen trafik kazasında ölen veya yaralanan olmazken polis ekipleri kaza tutanağı tuttu.

Yetkili Birimleri uyarıyoruz: Lütfen Gerekli tedbirleri alınız...

İşte En çok buzlanma sebebiyle sıkıntı veren yerler:

Nevşehir Halk Eğitim Merkezi rampası
Eski Adliye arkası
2000 Evler mahallesi
Gülşehir - Avanos - Acıgöl ve Niğde girişleri ve yol güzergahları ile mahalle aralarına acil çözüm gerekiyor...