NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir belediyesinin öncülüğünde ilimizde başlatılan konut atağı önümüzdeki yıllarda da devam edecek.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile beraber başlatılan konut atağının bundan sonraki bölümünde ilimizde konut ihtiyacı kalmayıncaya dek çalışmalarını sürdüreceklerini kaydeden Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Bekdik mahallesinde ise 600 konut inşa edileceğini belirtti.

2004 Yılında göreve geldikleri ilk günden itibaren yıllardır insanların başlarını sokabilecekleri bir yuva sahibi olmalarına büyük bir özen gösterdiklerini belirten Nevşehir belediye başkanı Hasan Ünver, dar gelirlinin de ev sahibi olabilmesi için bundan sonraki süreçte çalışmalarda bulunacaklarının altını çizdi.

Başkan Ünver, “Belediye başkanı seçildiğim günden bu yana Nevşehir halkının kendi evinin sahibi olabilmesine büyük önem verdik. Şu ana kadar Toplu Konut İdaresi Başkanlığımız ile yaptığımız projelerde gösterdi ki, İnsanımız başını sokabilecek bir ev sahibi olabilmek için tüm imkanlarını seferber ediyor. Kale ve civarındaki mahallelerin de bu kapsama dahil edilmesinin ardından önümüzdeki süreçte dar gelirlilerin konut sahibi olabilmelerine yönelikte projelerimizi hayata geçireceğiz. Kale dönüşüm projesi çerçevesinde Bekdik mahallesinde 600 konutluk bir projeyi hayata geçireceğiz. Burada Üniversitemiz araştırma yaptı. Araştırma sonuçları ortaya konuldu. Ve bu alanda konutlaşma yapılabileceği ortaya konuldu.” diye konuştu.