Nevşehir'de evli İbrahim-Fatma Tiryaki çifti bıçakla ölmüş halde bulundu Nevşehir'de meydana gelen cinayet mi intihar mı belirlenmeyen olayda yaşları 70 olan iki çift evlerinde bıçakla ölmüş vaziyette bulunması şoke etti.

İşte haberin detayları..

Türkiye'de meydana gelen cinayet olaylarının bir yenisi daha yaşlı iki çiftin başına geldi. Nevşehir'de meydana gelen henüz nedeni belli olmayan olayda yaşlı iki çift evlerinde bıçakla ölmüş vaziyette bulunması üzerine jandarma ekipleri olayı mahkemeye intilak ettirdi.  

Nevşehir'in Ürgüp İlçesi'ne Mazı Köyü'nde yaşamlarını sürdürmeye çalışan yaşları 74 ile 71 olan İbrahim-Fatma Tiryaki çifti kendisinden ses alınmamaları üzerine torunu merak etmesi ile evlerine gitti.

Özkan Tiryaki, soba temizlemesi için evlerine gitmesi üzerine dedesi ve anneannesinin cesetleri ile karşılaştı. Şoke olan görüntü itibariyle ailesine haber verilmesi üzerine jandarma ekipleri Tiryaki ailesinin en büyükleri olan iki çiftin cenazesini hasteneye götürdü.

Güvenlik güçleri yaşanan cinayet mi intihar mı olan olayın soruşturmasına başladığını belirtti. Nevşehir'in Ürgüp İlçesi'ne Mazı Köyü'nde oturan 74 yaşındaki İbrahim Tiryaki ile eşi 71 yaşındaki Fatma Tiryaki evlerinde bıçakla ölmüş halde bulundu.

Güvenlik güçleri olayı aydınlatmak amacıyla kapsamlı soruşturmaya başladı. Özkan Tiryaki, dün dedesi İbrahim Tiryaki ile konuştuktan sonra bu sabah sobayı temizlemek için eve gelerek zili çaldı.

Özkan Tiryati, kapının açılmaması üzerine durumu yakın bir yerde oturan amcası Eyüp Tiryaki'ye bildirdi. Amcası da oğlu Erdoğan ile birlikte eve geldi. Bir süre kapıyı çalan yaşlı çiftin oğlu ve torunları, içeriden açan olmayınca kapının camını kırarak içeri girdi.

Odada anne ve babasını kanlar içinde yerde yatarken gören Eyüp Tiryaki durumu muhtar İbrahim Özkan'a bildirdi. İhbar üzerine sevk edilen jandarma ve sağlık ekipleri yaşlı çiftin öldüğünü belirledi.

Ürgüp Cumhuriyet Savcısı'nın eve gelerek yaptığı incelemenin ardından yaşlı çiftin cenazeleri, Ürgüp Belediyesi cenaze taşıma aracıyla otopsi yapılmak üzere Nevşehir Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Olayın cinayet mi, yoksa çiftten birisinin diğerini öldürdükten sonra intihar mı olduğu araştırılıyor.

Mazı köyü muhtarı İbrahim Özkan yaptığı açıklamada “Sabah oğlu gelmiş. Ölü bulunca muhtar olarak beni aradı. Ben de jandarmayı ve ambulansı aradım. Jandarma ve 112 ekipleri geldi. Çalışma yapıyorlar. Sonrasında da otopsi yapılmak üzere adli tıpa götürecekler. Şu anda otopsiden gelmeden herhangi bir şey demek doğru değil ama soba zehirlenmesi değil.” dedi. Jandarmanın olayla ilgili tahkikatı sürüyor.