Kapadokya Gelişim Derneği tarafından Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda ‘’ Demokratik Süreçlerde Kadın’’ konulu seminer düzenlendi.
 
Kanada ve Türkiye Cumhuriyetleri arası kalkınma işbirliği programı çerçevesinde Kanada Cumhuriyeti Yerel Girişimler Kanada Fonu (CFLI) tarafından desteklenen ve Kapadokya Gelişim Derneği'nce yürütülen 'Karar alma süreçlerinde birincil aktör olmaları için kadınların mücadele etme kapasitesini geliştirmek' projesinin 'Demokratik Süreçlerde Kadın' konulu semineri Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Seminere Nevşehir'de bulunan sivil toplum kuruluşlarından temsilciler, Valilik Eşitlik Birimi üyeleri kurumlar ve liselerin eşitlik kulübü öğretmen ve öğrenciler katıldı. Nene Hatun Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen seminer dernek başkanı Okan Ekinci’nin sunumu ile başlarken, Nevşehir HBV Üniversitesi Kadın Araştırmaları Merkezi'nden Yrd. Doç. Dr. Aysel Kekillioğlu ve Yrd. Doç. Dr. Mehmet Biçkes'in sunumları ilgi ile izlendi.