Nevşehir Belediyesi’nin öncülüğünde yapımı devam eden Nevşehir Külliyesi ve çevresi, gerek günümüz ve gerekse de gelecek şehirleşme çalışmalarının odağında bir çok yatırımın yapıldığı dev yatırım kompleksine dönüşüyor.
Nevşehir’de geleceğe miras niteliği taşıyacak eserlerin başında gelen ve içerisinde Taziye Evi, Konferans Salonu ,Kütüphane, Gasilhane, Gusülhane, Abdesthane, eğitim birimleri gibi çok çeşitli sosyal donatıları da barındıracak Nevşehir Külliyesi ve şehir meydanı projesi tüm hızıyla devam ederken eğitim kompleksi içerisinde projelendirilen ve hayırsever işadamı Ahmet Avlanmaz tarafından yaptırılan Kuran-i İlimler Merkezi de yine bu alanda hizmete hazır hale getirildi.

Nevşehir’de belediye hizmetlerinin vatandaşlara daha etkin ve verimli bir şekilde sunulması amacıyla hazırlanan ve geçtiğimiz günlerde ihalesi gerçekleştirilerek yapım çalışmalarına başlanan Nevşehir Belediyesi yeni hizmet binası , Nevşehir Külliyesi çevresinde yer alan önemli yatırımlar arasında yer alıyor. İçerisinde hizmet birimlerinin yanı sıra çeşitli sosyal birimlerinde yer alacağı Nevşehir Belediyesi yeni hizmet binasının 2016 yılı içerisinde hizmete kazandırılması hedefleniyor.

Nevşehir Külliyesi çevresinde ayrıca önümüzdeki süreçte Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Huzur Konağı ve Özel İnsanlar Eğitim Merkezi’nin de yapılması öngörülüyor.

Yapımı Nevşehir İl Özel İdaresi tarafından sürdürülen İmam Hatip Orta ve Lise binaları ile binalara ait diğer sosyal donatıları da yine Nevşehir Külliyesi çevresinde yer alan yatırımlar arasında önemli bir yere sahip bulunuyor.
Milyonlarca liralık yatırımlara sahip olacak Nevşehir Külliyesi çevresinde ayrıca Nevşehir Müftülük Hizmet kompleksi de yine önümüzdeki günlerde hizmete kazandırılması planlanan yatırımlar arasında yerini alıyor.