Nevşehir'de özellikle son günlerde Yanlarında bulunan küçük çocukları da kendileriyle birlikte dilendiren dilenciler duygu sömürüsü yaparak vatandaştan para koparma peşindeyken yetkililerin duruma müdahale etmemesi ise esnafı ve vatandaşı zor durumda bırakıyor.

Özellikle Cuma cami çıkışlarında, Günlük İş merkezleri ve esnafların kapılarını çalan yol kenarında dilenen dilencilerden artık bezginlik geçiren vatandaş bu yetmezmiş gibi birde yol kenarlarında küçücük çocukların dilendirilmesine öfke saçıyor.

Nevşehir İl merkezinde camii önlerini ve ara sokakları mesken tutan dilenciler geç saatlere kadar dileniyor.  Vatandaşlardan zorla yardım isteyen dilenciler, zaman zaman da tepkiyle karşılanıyorlar. İş yerleri dışında mahalle aralarına da giren dilenciler kapı kapı dolaşarak vatandaşları evlerinde de rahatsız ediyor.

Her gün kapılarını çalan dilencilerden yıldıklarını belirten vatandaşlar, yetkililerin bu dilenci sorununa biran önce el atmasını istediler. Dilencilerin kendilerinden zorla yardım istediğini belirten vatandaşlar, "özellikle ramazan ayı ile birlikte Nevşehir'de dilenciler çoğaldı. Her an her yerde karşımıza çıkıyorlar. Rahatsız ediyorlar. Yolda yürümek mümkün değil.

Bir de özellikle yanlarına aldıkları küçük çocuklarla birlikte manevi duygularımızı istismar ediyorlar. Bir an evvel yetkililer bu insanlara müdahale etmeli işlem yapmalılar "diyerek tepkilerini dile getirdiler.