Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebeti ile Merkez Kurşunlu Camii'nde, aşere takrib ve tayyibe eğitimi verilen 16 din görevlileri için Aşere Takrib ve Tayyibe İcazet Merasimi düzenlendi. 

Nevşehir’de ikinci kez İl Müftülüğü tarafından başlatılan Aşere-Takrib ve Tayyibe kursunun ilk mezunları için tertip edilen icazet merasimine, Türkiye’nin çeşitli illerinden katılan misafir hafızlar Merkez Kurşunlu Camii'nde programa katıldı. 

Nevşehir İl Müftülüğü Aşere Takrib-Tayyibe kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere yönelik icazet merasimi gerçekleştirdi.

14 Haziran 2015 Pazar günü Saat 10.00’ da Merkez Kurşunlu Camiinde düzenlenen  icazet merasimine,Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk,Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz,Mehmet Varol ,Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, ilçe müftüleri, daire amirleri ve kalabalık bir cemaat katıldı.

Programda, Kur’an tilavetleri sunuldu.
 

Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk’ün açılış konuşması ile başlayan icazet merasimi programı daha sonra programa katılan misafir kurra Hafızların Tilavetleri ile devam etti...

İl Müftüsü Öztürk, bu kursu açmalarında temel saikin Peygamber Efendimiz'in (sav), “Sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerim'i öğrenen ve öğreteninizdir.” “Kur’an-ı Kerim'i mahir bir şekilde okuyanlar vahiy getiren melek gibidirler” vb. Hadis-i Şerifleri ve Hz. Mevlanın da, “Herkes Kur’an-ı, Kur’an’a hizmeti kadar anlar” sözleri olduğunu ifade etti. Başlatılan bu kurs ve merasimin, Nevşehir’de bir ikincisi olduğuna dikkat çeken Öztürk, bu eğitimin kökleşerek devam etmesi temennisinde bulundu. 

Aşere, Takrib ve Tayyibe öğrencilerinin hatmi ile süren program icazetnamenin okunması ile devam etti.

İcazet merasimi öncesinde Kurra İmamlar tarafından gönüllere hitap eden Kur’an ziyafeti verildi. 
Daha sonra İhlas-Felak-Nas-Fatiha ve Bakara suresinin ilk 5 ayet-i kerimelerini Aşara Takrib üzere okundu. Akabinde Hafız Fatih Aydın, “icazet şeceresini” Arapça metinden cemaate okudu. 
İcazet alan görevlilere protokol sırasıyla icazet ve hediyeler takdim edildi. Program, katılımcılara verilen yemekle son buldu.