Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk Başkanlığında yapılan toplantı, İl Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat,  İl ve  İlçe Müftülüklerden erkek ve kadın Gençlik Koordinatörlerinin katılımı ile gerçekleşti.
Toplantı, İl Müftüsü Yakup Öztürk’ün katılımcıları selamlaması ve İl Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat’ın toplantı içeriğini özetlemesi ve Diyanet Gençlik Çalışmaları Yönergesi’nin okunması ile başladı. Gençlik Koordinatörlüğü sisteminin içeriğiyle ilgili ayrıntı ve teknik detayın verildiği programda koordinatörlük sisteminin amacı, konuya temel yaklaşımlar, İl ve İlçe Gençlik Koordinatörlüğü sisteminin tanıtımı, görev ve sorumluluk alanlarının neler olduğu genel hatları ile değerlendirildi.
Günümüzde sosyal bir ihtiyaç olduğu tespiti yapılan il ve İlçelerimizde açılması planlanan Diyanet Gençlik Çalışmaları Merkezleri ve Diyanet Okuma Salonlarının mahiyeti, işlevi, okul ve mahallelerde yürütülecek gençlik çalışmaları konuları ele alındı.
Programda konuşan Öztürk,  Diyanet İşleri Başkanlığının gençlik hizmetleri projesi kapsamında gençlere gereken ilgi ve önemin gösterilmesi, cami ile buluşup ibadetlere katılımlarının sağlanması, doğru ve sahih bilgilendirme yaparak her türlü zararlı fikir ve cereyanlardan korunmaları ve aynı zamanda her türlü bağımlılıktan uzak kalmaları amacıyla camilerde gençlik grupları oluşturulacağını belirtti.
Toplantı İl Müftüsü Yakup Öztürk’ün gençlik koordinatörlerine teşekkür etmesi ve bu sistemin hayırlı uğurlu olması yönündeki dilek ve temennileriyle son buldu.