Nevşehir İl Müftülüğü tarafından Diriliş Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda ilimiz merkez ve ilçelerinde görev yapan Kur’an Kursu öğreticilerine yönelik “Biz Bir Aileyiz” projesi kapsamında konferans düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı’ nın konuşmacı olarak katıldığı konferansa Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ın eşi, İl Müftümüz Yakup Öztürk ve eşi, Müftü Yardımcılarımız Nazım Haksever, Ahmet Özvarinli, Yaşar Bolat, Ürgüp İlçe Müftüsü ve eşi ile Kur’an Kursu Öğreticileri katıldılar.

Evlilik, aile içi sorunlar ve çözüm yolları ve aidiyet bilinci konusunda Kuran Kursu öğreticilerinin desteklenmesi amacıyla düzenlenen konferans, İl Müftümüz Yakup Öztürk’ün açılış konuşması ile başladı. Ardından Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı “Biz Bir Aileyiz” konulu konferansını verdi.

Toplumun en ücra köşelerine kadar ulaşabilen ve verdiği mesajların etkisini gözlemleyebilme şansına sahip Kur’an Kursu Öğreticilerinin model olma misyonuna vurgu yapan Huriye Martı, aile bilincini ahlak ekseninde değerlendirip, meveddet, merhamet ve sevgi bağı üzerinde durdu. Aileyi hukuki olarak ayakta tutmakla birlikte, esasen ahlaki olarak ayakta tutma gayretimizin gerekliliğine değinen ve bunun için merhamet, ülfet, samimiyet, sabır ve sadakat kavramları üzerinde duran Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof . Dr. Huriye Martı, büyük bir ilgi ile dinlendi.

Program sonunda gözleri yaşaran Kur’an Kursu öğreticilerinden bazıları Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı’ ya, “Size bir sarılabilirmiyim, sizin gibi birini başımıza getirenlerden Allah razı olsun” diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.

İki programda da Prof. Dr. Huriye Martı’ ya eşlik eden Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ın eşi, çok istifade ettiklerini ve çok memnun olduklarını belirterek Prof. Dr. Huriye Martı’ ya konuşmalarından dolayı teşekkür etti.

Program Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı’ ya çiçek takdimiyle sona erdi.

 İl Müftülüğü olarak Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı ve Vali İlhami Aktaş’ ın eşi başta olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ederiz.