Nevşehir Valisi Sayın Mehmet Ceylan beyin talimatları doğrultusunda, Afganistan'dan 2 ay önce şehrimize göç eden 4 çocuklu Afganistanlı ailenin bütün çocukları kalıtsal bir hastalık olan Charcot Marie Tooth (Motor ve Duyusal Poli Nöropati) hastalığı nedeni ile Ailenin yaşadıkları mağduriyet üzerine aile evinde ziyaret edildi.

Nevşehir de Esentepe Mahallesindeki evinde Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammet Çömçe, Evde Sağlık Hizmetli Ekibi, tam personelli Ambulans ile evde ziyaret edildi. Evde yapılan uzman hekim muayenesinde Evin 4 çocuğun kalıtsal hastalık nedeni ile yürüyemediği veya yürümekte zorluk çektiği, çocuklar ailesi ile birlikte ileri tetkik ve tedavileri için Ambulansla Nevşehir Devlet Hastanesine getirildi.

Yaşları 15, 12, 10, 1.5 olan çocuklar, Çocuk Hastalıkları Uzmanı, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı, K.B.B. Hastalıkları Uzman Hekimleri tarafından muayene edildi. Çocuk Hastalardan 3 tanesi babası refakatinde Fizik Tedavi Servisine yatırıldı, Trakeomalazi (Soluk borusu gelişme geriliği) nedeni ile Trakeostomize (boyunda hava yolu açık) olan en küçük çocukta süt çocuğu servisine  yatırıldı. 

Nevşehir Gündemin adresi www.fibhaber.com olarak gündeme taşıdığımız bu konuda göstermiş oldukları derin hassasiyetleri için Nevşehir Valimiz Sayın Mehmet Ceylan ve Nevşehir Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Muhammed Çömçe'ye teşekkür ediyoruz.