Mevsimsel hava değişimi gibi farklı sebeplerle grip olan çok sayıda vatandaşımız Nevşehir de hastanelere başvuruyor.

Son günlerde domuz gribi hakkında yaşanan korku ve ölümle sonuçlanan birkaç vakadan sonra ilimiz Nevşehir de de Grip olan vatandaşları Domuz Gribi korkusu sardı.

Nevşehir'de Korkusu virüsü gölgede bıraktı! Yoksa domuz gribi miyim?

Mevsimsel hava değişimi gibi farklı sebeplerle grip olan çok sayıda vatandaşımız Nevşehir de hastanelere başvuruyor.

Baş ağrısı, Öksürük, Ateş , Boğaz Ağrısı,
Üşüme ve Yorgunluk gibi hemen hemen aynı şikayetlerle Hastanelere çok sayıda başvuruların yapıldığı belirtilirken Nevşehirli vatandaşlarımız son günlerde kamuoyunda sıkça teleffuz edilen Domuz Gribi korkusu endişeye sevk etti.

Grip Salgını Paniği Yersiz...!

Ülke genelinde yaşanan paniğin son bulması için Sağlık Bakanlığı Genel Müsteşarı Eyüp Gümüş bir açıklamada bulundu. 

Son günlerde domuz gribi hakkında yaşanan korku ve ölümle sonuçlanan birkaç vakadan sonra ülke genelinde yaşanan paniğin son bulması için Sağlık Bakanlığı Genel Müsteşarı Eyüp Gümüş bir açıklamada bulundu.  Paniğe gerek olacak bir bilanço olmadığını vurgulayan Gümüş 2014 yılından itibaren olmak üzere yalnızca 11 domuz gribi vakasının ölümle sonuçlandığını ve 5 grip vakasının ölümle bittiğini ancak domuz gribi olmadığını belirtti.

                Grip vakalarının tümünün Dünya sağlık Örgütü ile paylaşıldığının altını çizen ve bir salgın durumu ya da alarm haline gerek olmadığını bunun yanlış yönetilen basın süreci sebebi ile bu kadar büyüdüğünü belirten müsteşar 2015 yılında toplam 170 domuz gribi vakasının kendilerine ulaştığını söyledi. Ancak bu sayının içinden sadece 11 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek bu durumun henüz salgın olarak adlandırılmaya uygun olmadığını açıkladı.

                Bu ana kadar toplamda 16 kişinin grip sebebiyle hayatını kaybettiğini tekrarlayan Gümüş hali hazırda grip ile savaşan hastalarımız ve bu hastaların bulunduğu şehirlerde durumun gidişatını raporlamak için gönderilmiş ekiplerimiz var dedi.