Nevşehir'de artık iyiden iyiye yaban domuzu paniği yaşanıyor. Şimdiye kadar Gülşehir Nevşehir yolu üzeri ve Göre yolu üzerinde Domuz sürülerinin ana yola çıkması sonrası çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Uçhisar,Kaymaklı ve Göre de çok sayıda tarla Yaban domuzu sürüleri nedeniyle zarar gördü.

En son bir ay içinde üç farklı bölgede üç kaza meydana gelirken kaza sonrası araçlar ciddi hasralar meydana geldi en az 10 yaban domuzu öldü...

Sürü halinde geliyorlar
Bu bölgelere yakın evlerde yaşayan Vatandaşlar, “Son bir aydır yaban domuzları bölgemizde sıkça görülür oldu.. Köpekler uzaktan havlıyor. Çok korkuyoruz. Torunum okula gidiyor gelene kadar içim rahat etmiyor.Yarın havalar iyice soğuyup kış geldiğinde ne olacak bilemiyorum. Oğlum çalıştığı bims fabrikasından gece 11:00 gibi işten geliyorlar. Herkes bu domuzlar aç kaldıkları için köye indi diye konuşuyor. Allah korusun saldırabilirler. Yoldan geçenler oluyor herkes dikkat etsin. Böyle bir durumda nereyi arayacağımız bilemiyoruz. Bir önlem alınacaksa gerekli kurumlar lütfen alsınlar çünkü tüm köy sakinleri çok tedirgin” dedi. 

Nevşehir'in dört bir tarafını saran domuzlar tartışma yarattı.Vatandaşlar tedbir alınmasını isterken, Nevşehir'in Çevre ilçe ve beldelerinde  "İnsanlar evden çıkamaz hale geldi" diyen avcılar, domuzların avlanmasını istiyor. Çevreciler ise "Uzaklaştırın yeter" diyor.


Nevşehir de sürüler halinde ilerleyen domuz sürüsünü gören sürücüler şaşkınlıklarını gizleyemiyor...

FİB Haber Uyarmıştı!


İlk kez www.fibhaber.com dan defalarca duyurduğumuz haberimiz sonrası yapmış olduğumuz uyarılara - FAZLA ABARTTINIZ ... şeklinde bir takım yorumlar yapılmıştı!

Aynı şekilde ilimiz Nevşehir Gençliği madde bağımlılığı konusundaki uyarılarımızda hafife alınarak Çok abartıyorsunuz Nevşehir de böyle bir şey yok şeklinde yorumlayanlara ithaf olunur... Zira Madde bağımlılığını geçtik Nevşehir de Bonzai içen gençlerin haberini daha geçtiğimiz günlerde vermiştik...

BİR KEZ DAHA UYARIYORUZ!

Ülkemiz, Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası altına giriyor, hafta sonuna kadar sıcaklık 10 derece birden düşecek.İlimiz Nevşehir de kar ve yağışlı havanın etkisine giriyor. Yani Kara kış kapıda... Aç yaban domuzları artık kapımıza dayandı.... Yaban domuzu sürüleri yarın kış şartlarında aç kalarak şehir merkezine kadar inerse hiç şaşmamak gerekir...Artık bizde Aç kalan domuzlar şehre indi haberi yaparız heralde...Görüntü bunu gösteriyor....Ama acil önlem alınmalı... Son dönemde ilimiz Nevşehir ve çevresinde Yaban domuzu popülasyonun artışına bağlı olarak tarım alanlarına verdiği zararların ve can güvenliği açısından oluşturduğu risklere ilişkin Başta Nevşehir İl Çevre ve Orman Müdürlüğü biran önce çalışmalarınıza başlamalısınız...Göreve davet ediyoruz...

Peki Yaban domuzu sürüleri şehre inerse ne olur ?

DOMUZ SÜRÜLERİ ŞEHRE İNİYOR!..

Nevşehir ve çevresinde hava karardıktan sonra çevreleyen dağın yamaçlarında bulunan bölgelerde ki tenha ve ağaçlık alanlardan geçerken dikkatli olun çünkü her an karşınıza bir domuz sürüsü çıkabilir. 

Yaklaşık son bir yıldır iyice kendisini hissettiren ve son bir kaç aydan beri Gülşehir ,Ürgüp, Derinkuyu ve Avanos bölgelerinde sıkça görülen yabani domuz sürüleri daha çok Gülşehir ve Göre de, zaman zaman da Uçhisar ve Kaymaklı karşısındaki bölgelerde dolaşıyorlar. Muhtemelen aç ve susuz kaldıkları için yemek bulmak amacı ile bulundukları dağdan şehrin merkezine yakın noktalara kadar inen ve çöpleri karıştıran yabani domuz sürüleri görenlere korku dolu anlar yaşatıyor. 

Gece saat 23’ten itibaren geç saatlere kadar bölgede dolaşan sürülerde ki domuz sayısı zaman zaman 15’i buluyor. FİB Haber.com olarak görgü şahitlerinden Ediniğimiz bilgilere göre sürüde bulunan iri domuzlar çevreden geçen araçlara aldırış etmeden buldukları şeyleri yiyerek ilerliyor ve bir süre sonra karanlıkta çalılıkların arasında kayboluyorlar. 

Bizden söylemesi...

Av için özel izin şart...


Nevşehir'de Yerleşim alanlarına yakın bölgelerde dolaşan bu yabani domuz sürülerinin insanlara her hangi bir zarar vermeden önce tedbir alınması ve vatandaşların dikkatli olmaları yönünde uyarılması gerekiyor. 

Nevşehir ve çevresinde tedirgin olan vatandaşlar domuz sürülerinin artık şehre kadar kadar indiğini belirterek, önlem alınması için Valilik, Belediye ve tüm yetkilileri göreve davet ediyor...

 Gülşehir'de Muhtar YILMAZ, Trafik Güvenliğine Dikkat Çekti.

Gülşehir Fatih Mahallesi Muhtarı Savaş YILMAZ Karayolları Genel Müdürlüğüne bir yazı yazarak Yola çıkan domuzlarla ilgili önlem alınmasını istedi. 

TC. KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
NEVŞEHİR

Son zamanlarda Gülşehir’in girişleri ve çıkışlarda domuz gibi hayvanları yollara çıkmaktadır. Kazaya maddi ve manevi sebebiyet vermektedir. Bu nedenle Gülşehir’in girişlerine acilen domuz hayvanı çıkabilir tabelasına ihtiyaç duyulmaktadır. Gereğinin yapılmasını arz ederim. (17.11.2014)